Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară: Cum va fi vremea de Florii şi Paşte 2019. Temperaturi şi precipitaţii până la sfârşit de aprilie

Publicat

primavara

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru patru săptămâni, până în 29 aprilie. Vremea se încălzeşte, de Florii şi Paşte 2019.

Vremea de Florii: În judeţul Alba, de Florii este posibil să plouă, iar temperaturile maxime vor fi în jurul valorilor de 15 grade Celsius. O săptămână mai târziu, de Paşte, vremea va fi mai caldă, cu maxime de 19 grade Celsius şi cer mai mult senin, din datele disponibile deocamdată.

Săptămâna 1 – 8 aprilie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane și în sud-estul teritoriului.

Săptămâna 8 – 15 aprilie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în nord-vestul țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această dată, posibil deficitare în nordul extrem al țării.

Săptămâna 15 – 22 aprilie

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Săptămâna 22 – 29 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în aceast interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile vestice și sud-vestice.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

sursa: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax