Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară: Cum va fi vremea în vacanţa de Paşte şi 1 Mai. Temperaturi maxime până la final de primăvară

Publicat

flori meteo primavara

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pe următoarele patru săptămâni, până în 20 mai.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Săptămâna 22 – 29 aprilie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval în regiunile sud-estice, dar și ușor mai ridicate în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. Excepție vor face regiunile din sud-estul țării unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile sudice și sud-estice.

Săptămâna 6-13 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în jumătatea nordică a teritoriului.

Săptămâna 13-20 mai

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestui interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales zona Carpaților de Curbură, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil deficitare în nord-vestul extrem al țării.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

sursa: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax