Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară. Temperaturi maxime și precipitații, la final de februarie și în primele săptămâni de primăvară

Publicat

ghiocei

Vremea va fi mai caldă decât de obicei în următoarele patru săptămâni. Vor mai fi și câteva zile cu ploi și ninsori, însă precipitațiile vor fi puține, comparativ cu alți ani.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme valabilă până în 16 martie.

În a doua jumătate a lunii februarie, în județul Alba, temperaturile maxime vor fi între 10 și 13 grade Celsius. Sunt anunțate ploi la șes și ninsori la altitudini mai mari în jurul datelor de 20 februarie, respectiv 23-24 februarie. Apoi sunt posibile ninsori și la altitudini mai joase, în 26 și 29 februarie.

De Mărțișor și 8 Martie, vremea va fi în general închisă, cu maxime de 6 grade Celsius, cu excepția zilei de 2 martie, când vor fi temperaturi de 12 grade Celsius. Apoi va fi soare, până în 16 martie. La munte, mai sunt posibile ninsori în jurul datei de 5 martie.

Săptămâna 17– 23 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Excepție vor face regiunile din sud-vestul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei .

Săptămâna 24 februarie – 1 martie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în regiunile sudice și sud-estice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Săptămâna 2-8 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 9-16 martie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice aceste perioade, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea vestică a teritoriului și apropiat de cele normal pentru acest interval în rest.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax