Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară: Vreme mai caldă decât de obicei, în următoarele 4 săptămâni. Când vor mai fi ploi și ninsori

Publicat

ghiocel

Meteorologii au anunțat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, până în 9 martie. Vremea va fi mai caldă decât de obicei, pentru această perioadă a anului și sunt așteptate și câteva zile cu ploi și ninsori.

Temperaturile maxime vor varia între 8 și 12 grade, în următoarele două săptămâni, la altitudini mai joase, în Transilvania. În județul Alba vor fi ploi în jurul datelor de 11, 14, 23 și 25 februarie, apoi din nou în 6-7 martie.

În ultima săptămână din februarie, temperaturile mai scad câteva grade (maxime de 6-7 grade Celsius) și vor crește din nou în prima săptămână a lunii martie (9-12 grade Celsius).

La munte sunt posibile ninsori în intervalul 11-12 februarie, 18 februarie, 25-26 februarie, apoi în 1 și 6 martie.

Săptămâna 10-16 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice și în sud-vestul extrem al țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul extrem al țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, ușor deficitare, local, în regiunile estice și sud-estice.

Săptămâna 17-23 februarie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă ușor mai pronunțată în nord-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Săptămâna 24 februarie – 1 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi ușor deficitar, în toate regiunile.

Săptămâna 2 – 9 martie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile intracarpatice și în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax