Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Cum va fi vremea în Transilvania şi la munte. Când vor creşte temperaturile

Publicat

Nu vom scăpa de ploi în următoarele două săptămâni, cel mai frig va fi în Transilvania, în perioada 14-15 mai şi cele mai reci dimineţi în 13 mai, respectiv 16-19 mai. Se încălzeşte până la 26 de grade abia din săptămâna 19-25 mai. La munte, va ploua abundent la jumătatea lunii şi temperaturile vor creşte la sfârşitul săptămânii viitoare.

În Transilvania, în prima săptămână, valorile termice vor avea variaţii de la medii ale maximelor diurne de 19 grade în data de 13 mai, până la aproximativ 14 grade în zilele de 15 si 16, atunci când vremea va deveni rece pentru această dată. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi tot mai ridicat, până la medii diurne pe întreaga regiune de 25-26 de grade.

Citeşte şi VREMEA în ALBA: „Soare cu dinți”, averse de ploaie, furtuni și burniță. Săptămână mai răcoroasă în cea mai mare parte a județului

Cele mai reci dimineţi vor fi în data de 13 mai, precum şi în intervalul 16–19 mai, cu valori medii în jurul a 5 grade, iar cele mai calde între 23 si 25 mai, când temperaturile minime vor fi de 10-11 grade Celsius.
Vor fi ploi temporare aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar pe arii mai extinse în prima săptămână. Cele mai mari cantitaţi de apă vor cădea în jurul datei de 14 mai.

La munte, temperatura aerului va marca o scădere până pe data de 16 mai, când medile maximelor vor coborî spre 6 grade Celsius, pornind de la 11-12 grade în primele zile. În a doua săptămână, vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor fi în creştere şi vor atinge, în medie, 19 grade spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, când vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. În prima jumătate a intervalului vor fi şi dimineţi cu temperaturi de 0-2 grade, cel mai probabil între 16 si 18 mai, dar apoi regimul termic va marca o creştere şi, dupa 22 mai, media minimelor nocturne nu va mai scădea sub 9 grade.
Vor fi ploi, mai ales averse, pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi local importante cantitativ pe 14 si 15 mai, când, la altitudini mai mari, se vor semnala precipitaţii mixte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax