Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGNOZA METEO pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI în Transilvania şi la munte: Se încălzeşte până în 27 mai şi apoi revin ploile. Cum va fi vremea de 1 Iunie

Publicat

Meteorologii anunţă vremea pe următoarele două săptămâni, în intervalul 19 mai-1 iunie. Dacă în această săptămână temperaturile maxime vor creşte, după 27 mai revin ploile pe arii extinse şi vremea se răceşte din nou. În Transilvania, de 1 iunie, vor fi aproximativ 24 de grade.

În Transilvania, în prima săptămână, temperaturile maxime vor creşte, în medie, de la valori de aproximativ 21 de grade la începutul intervalului, până la 26-27 de grade între 25 şi 27 mai. Apoi valorile diurne vor marca o scădere treptată, spre 24 de grade în jurul datei de 1 iunie. Minimele nocturne vor marca şi ele o creştere, de la 7 grade în prima dimineaţă, până la 11-12 grade pe data de 26 mai, după care se vor menţine relativ constante în jurul acestei valori medii, până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză.

Până pe 27 mai, doar izolat şi trecător vor fi ploi slabe, de scurtă durată, iar apoi va creşte probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse.

La munte, la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi medii ale maximelor diurne de aproximativ 14 grade şi ale minimelor nocturne de 3 grade Celsius, pentru ca după data de 22 mai, treptat, temperaturile să crească, spre 17-18 grade ziua, iar noaptea spre valori situate, în general, între 8 şi 10 grade, vremea urmând să devină caldă.

Aproape zilnic, mai ales în orele amiezelor, se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată, izolate în primele zile, însă în extindere după data de 24 mai. În intervalul 28-31 mai, pe arii restrânse, acestea pot fi moderate cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax