Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea în Transilvania şi la munte. Când scăpăm de ploi şi frig

Publicat

ploaie toamna vremea frig noiembrie

În următoarele două săptămâni, în Transilvania, vremea se încălzeşte, iar temperaturile pot ajunge până la peste 26 de grade. Vor mai fi însă ploi, mai frecvente mai ales după-amiaza şi mai abundente în acest weekend. La munte, vor fi averse.

Meteorologii au anunţat estimarea condiţiilor meteo pentru perioada 2 iunie – 15 iunie 2014.

În Transilvania, vremea va fi răcoroasă în primele zile ale intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire treptată până în data de 10 iunie. În aceste condiţii, mediile valorilor diurne vor înregistra o creştere de la 18 grade până spre 26 de grade, cu tendinţa de uşoară scădere spre sfârşitul intervalului. Regimul termic nocturn va urma şi el aceeaşi evoluţie, cu medii de 7-8 grade în fază iniţială şi 12-13 grade la mijlocul intervalului.

Ploile vor fi prezente în cea mai mare parte a intervalului şi a regiunii, cu frecvenţă mai mare în cursul după-amiezelor şi vor fi mai însemnate cantitativ după data de 6 iunie.

La munte, regimul termic, atât cel diurn cât şi cel nocturn, va fi în creştere uşoară în prima săptămână, apoi se va menţine staţionar. În aceste condiţii, mediile temperaturilor maxime vor fi de 10-12 grade în primele zile din interval, dar vor atinge 18-19 grade în jurul datei de 8 iunie, iar mediile temperaturilor minime vor crește de la 2-3 grade, până spre 10 grade.

Vremea se va menţine instabilă, cu ploi în averse, ce se vor semnala în mod deosebit după-amiaza. Izolat, acestea vor putea fi mai însemnate cantitativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax