Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea în Transilvania şi la munte până în 17 august. Când se mai răcoreşte şi zilele cu averse

Publicat

Meteorologii prezintă o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 4 – 17 august, în regiunile din ţară. În Transilvania, se mai răcoreşte din 5 august, însă din 12 august temperaturile cresc din nou până în jur de 30 de grade. Va mai ploua în special între 6 şi 9 august, iar în rest vor fi averse locale, mai ales după-amiaza.

În Transilvania, începând din 5 august, temperaturile maxime vor marca o scădere uşoară, ajungând la valori medii de 27 de grade în data de 8 august. După această dată, se va relua tendinţa de creştere a temperaturii, astfel că în 12 august vremea va deveni călduroasă, cu medii ale maximelor în jur de 30 de grade.

În ultima parte a intervalului, tendinţa va fi de răcorire uşoară. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, o uşoară scădere a acestora remarcându-se spre finalul intervalului.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în intervalul 6-9 august, când vor fi ploi, iar izolat se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. În restul intervalului, aversele se vor semnala pe arii mai restrânse, în special în timpul după-amiezelor.

La munte, temperaturile maxime vor scădea de la valori medii de 24 de grade în prima zi, până la 19 grade în zilele de 7 şi 8 august. După data de 9 august, vremea se va încălzi din nou, astfel că se vor atinge maxime în jur de 22 de grade, dar spre finalul intervalului este posibilă o scădere uşoară a acestora. Valorile minime vor avea aproximativ aceeaşi evoluţie, respectiv 14 grade în intervalele calde şi 10-11 grade în cele mai reci.

Vor fi averse, ce pot avea şi caracter torenţial în intervalul 6-8 august, când pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi importante. În restul intervalului, ploile se vor semnala local, în special în timpul după-amiezelor.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax