Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea în Transilvania şi la munte până în 22 iunie. Maxime de vară şi furtuni locale

Publicat

Meteorologii transmit prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În Transilvania, până în 22 iunie, vremea va fi caldă, cu maxime până în jurul valorii de 29 de grade, dar şi posibile furtuni în acest weekend. La munte, se mai răcoreşte după data de 13 iunie.

În Transilvania, până spre sfârşitul primei săptămâni vremea va fi caldă pentru a doua decadă a lunii iunie, în special în primele zile când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În intervalul 14 – 22 iunie valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, cu medii cuprinse între 22 şi 25 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii mari.

În prima săptămână mediile pe întreaga regiune vor oscila între 11 şi 14 grade, iar în cea de a doua vor fi relativ constante şi apropiate de 10-11 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată după data de 13 iunie şi se va manifesta prin averse locale, asociate cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

La munte, vremea va fi caldă până pe 13 iunie, cu medii ale valorilor maxime între 20 şi 22 de grade şi ale minimelor noctune între 10 şi 12 grade. În perioada 14-22 iunie regimul termic va fi apropiat de cel normal cu valori de 14-16 grade, ziua şi 6-8 grade noaptea, în medie.

Până pe data de 12 iunie, local vor ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ. Între 13 şi 22 iunie, pe arii extinse vor fi zilnic, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar ploile vor fi local moderate cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate