Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea în Transilvania şi la munte, până la sfârşitul lunii IULIE

Publicat

soare nori

Meteorologii au anunţat estimarea condiţiilor de vreme pentru următoarele două săptămâni. În perioada 14-27 iulie, în Transilvania, temperaturile vor fi de vară, însă nu scăpăm de averse. Cele mai însemnate cantitativ vor fi între 16 şi 19 iulie, respectiv 22 şi 23 iulie.

În Transilvania, regimul termic diurn se va menţine apropiat de cel normal în tot intervalul de prognoză, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 26 şi 28 de grade. Uşoare variaţii de temperatură sunt posibile în jurul datei de 17 iulie şi, din nou, în intervalul 22 – 25 iulie. Valorile medii minime cresc cu aproximativ 2 grade în primele zile ale intervalului, apoi se vor menţine relativ staţionare, în jurul a 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea vor fi pe arii mai extinse şi temporar mai însemnate cantitativ între 16 şi 19 iulie, respectiv în 22 şi 23 iulie.

La munte, în următoarele două săptămâni, valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, temperaturile maxime urmând a se situa, în medie, între 18 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor avea oscilaţii nesemnificative de la o zi la alta, încadrându-se, în medie, între 9 şi 12 grade.

Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, însă între 14 şi 20 iulie, precum şi în intervalul 21 – 24 iulie, probabilitatea de a se înregistra cantităţi importante de apă, pe spaţii mai extinse, este ridicată.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax