Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo pe patru săptămâni: Episod de iarnă timpurie în weekend, apoi mai cald. Vremea până la jumătatea lunii decembrie

Publicat

nunge zapada ninsoare la munte sursa alba24 vremea meteo

Vremea până la jumătatea lunii decembrie: Ultima parte a lunii noiembrie aduce temperaturi mai mari decât cele normale pentru data din calendar. Cu toate acestea, în următoarele trei zile, respectiv în weekendul 17 – 19 noiembrie,  se anunță un  episod de iarnă timpurie. În zona montană sunt prognozate ninsori, care vor depune un strat de zăpadă. Temperaturile vor fi ușor mai mici decât cele normale pentru data din  calendar.

Ne așteaptă câteva zile reci, mai degrabă de iarnă, cu multe precipitații. La munte se anunță ninsoare, care va depune un strat consistent de zăpadă. Apoi vremea își revine.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat la Digi24 că, pentru scurtă vreme, iarna va reveni în acest weekend.

”Deja avem strat consistent de zăpadă în masivele montane. La Călimani avem 22 de centimetri de zăpadă. Ninsorile vor continua la munte, în weekend. Vorbim și de o scădere a temperaturilor, ușor sub cele care ar fi normale în această perioadă. Vorbim de minime negative spre pragul de ger, minus 10 grade până la minus un grad Celsius”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

VREMEA în Alba, în weekend 17 – 19 noiembrie: Sunt anunțate precipitații consistente și temperaturi în continuă scădere. La munte va ninge.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 20 noiembrie – 18 decembrie 2023.

În următoarele patru săptămâni sunt prognozate temperaturi mai mari decât ce ar trebui să avem pentru ultima parte a lunii noiembrie.

Cantitatea de precipitații și temperaturile vor fi apropiate de normal, excepție zonele intracarpactice, unde vor fi temperaturi negative. În zonele mai joase, maximele nu vor mai trece de 11 grade Celsius.

Vremea până la jumătatea lunii decembrie. Săptămâna 20– 27 noiembrie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sudice și centrale, dar mai ales în extremitatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea de vest a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea până la jumătatea lunii decembrie. Săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie 2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea până la jumătatea lunii decembrie. Săptămâna 4 – 11 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea până la jumătatea lunii decembrie. Săptămâna 11 – 18 decembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax