Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza METEO pentru 20-23 aprilie: Cer noros și ploi pe arii extinse, în zilele următoare și în weekend. Risc de grindină

Publicat

ploaie umbrela vremea prognoza meteo

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile ale acestei săptămâni. Valorile termice se vor situa pe timpul zilei, în mare parte din ţară, sub normalul perioadei, iar cerul va fi mai mult noros.

În plus, va ploua pe arii relativ extinse în regiunile sudice, în centru şi pe alocuri în rest. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi se vor înregistra descărcări electrice.

Îndeosebi în zonele de deal şi de munte, pe suprafeţe mici, se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp, iar în Dobrogea şi în sud-estul Munteniei de 25…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade. Dimineaţa, izolat, va fi ceaţă.

Prognoza meteo joi, 20 aprilie

Cerul va afi noros, cu perioade cu averse şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice, la munte, local în centru şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului. P

Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în sud, cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

La munte, trecător, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, sud-est şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade.

Prognoza meteo vineri, 21 aprilie

Cerul va rămâne noros şi vor fi intervale în care va ploua în regiunile sudice şi la munte şi pe arii restrânse.

Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar izolat, îndeosebi în Oltenia, vor fi descărcări electrice şi posibil căderi de grindină.

Pe crestele montane, la peste 1800 m altitudine, vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, sud-est şi în zona înaltă a Carpaţilor Orientali.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade.

Prognoza meteo sâmbătă, 22 aprilie

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale în ultima decadă a lunii aprilie, iar cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor, local mai accentuate în cursul dupã-amiezii şi al serii.

Va ploua în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã şi în zonele submontane aferente şi pe spaţii mici în restul teritoriului, cu precădere în regiunile sudice; vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descãrcãri electrice, iar pe creste, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 19 grade, iar cele minime între 3 şi 10 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali. Izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo pentru duminică, 23 aprilie

Valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua anterioară, dar se vor menţine în jurul mediilor climatologice, astfel cã maximele se vor încadra în general între 15 şi 21 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei; vor fi averse, însoţite şi de descãrcãri electrice în zonele montane şi submontane, pe alocuri în sud şi centru şi pe spaţii mici în restul teritoriului.

La altitudini mari la munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi în sudul Banatului şi posibil de scurtã duratã asociat averselor.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade, uşor mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax