Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru luna octombrie: ANM anunță cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

vremea prognoza meteo

Publicat

ANM a actualizat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Meteorologii estimează că  vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, până pe 28 octombrie, potrivit prognozei ANM pe următoarele patru săptămâni, iar în prima săptămână din octombrie, cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi excedentare.

Cum va fi vremea în Alba în această săptămână

Săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie aduce o vreme de toamnă autentică în județul Alba, cu temperaturi mai scăzute, precipitații și perioade de soare. După un început ploios, precipitațiile se vor opri de marți, dar vor reveni spre sfârșitul săptămânii. Temperaturile cresc treptat, însă maximele nu vor depăși 20 de grade Celsius.

În zonele montane, vremea va fi variabilă, cu temperaturi minime de până la 1 grad Celsius și maxime ce pot atinge 13 grade Celsius. În primele zile ale săptămânii, vremea va fi mai mohorâtă, cu ploi și nori de joasă altitudine. De marți, cerul se va mai însenina, cu temperaturi în ușoară creștere. În weekend, vor reveni ploile, cu perioade de precipitații scurte, atât în zonele urbane, cât și la munte.

Vezi toată prognoza meteo pentru județul Alba AICI: Vremea în Alba, săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie: Când se opresc ploile. Prognoza meteo pe zile și localități din județ

Temperaturile vor fi în creștere în următoarea perioadă, în majoritatea regiunilor. Se va ajunge din nou la maxime de peste 20 de grade. Sunt anunțate și perioade cu ploi, după 4 octombrie.

Cel mai cald va fi în perioada 8-10 octombrie, atunci când maximele vor ajunge la 22-24 grade Celsius.

Prognoza meteo  în săptămâna 30 septembrie – 07 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Cu excepția regiunilor sudice, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sud-vestul și în extremitatea de sud-est a țării.

Prognoza meteo  în săptămâna 07 – 14 octombrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în extremitatea de nord-vest a țării.

Prognoza meteo  în săptămâna 14 – 21 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo  în săptămâna 21 – 28 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.
Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate