Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru luna septembrie: Început de toamnă cu temperaturi de vară și ploi puține

Publicat

Prognoza meteo pentru luna septembrie realizată de meteorologii români arată că începutul de toamnă va aduce temperaturi de vară și ploi puține în majoritatea regiunilor țării. 

Potrivit ANM, temperaturile vor fi ridicate în luna septembrie și va fi mai cald decât în mod normal în această perioadă, arată prognoza meteo pentru următoarele săptămâni.

Temperatura medie a aerului va avea avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile vestice.

Temperaturile vor urca până la 28 de grade Celsius, în sud și în vest, în primele șapte zile ale lunii. Sunt, punctual, posibile și temperaturi de peste 30 de grade. În rest, vor fi 19-25 de grade.

Va ploua foarte puțin sau nu va ploua deloc în cea mai mare parte a țării, exceptând extremitatea de sud-est a teritoriului, unde sunt anunțate ploi.

Vezi și Cum va fi VREMEA în toamna anului 2024. Zilele mai calde și perioadele cu ploi. Primele prognoze ale meteorologilor

Toamna meteorologică acoperă trei luni, din septembrie până în noiembrie. Aceasta este sezonul de tranziție de la cea mai caldă la cea mai rece parte a anului.

Un factor important pentru vremea din această toamnă va fi La Niña, care are un istoric cunoscut de impacturi asupra vremii în toamnă și, în special, în iarnă.

Prognoza meteo pentru luna septembrie 2 – 9 septembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile. Pe timpul zilei, vara va persista. Mercurul în termometre va scădea ușor noaptea și dispar nopțile toride.

9 – 16 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în cele sud-vestice.

16 – 23 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval în toată țara.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate