Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru noiembrie. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii. Ce spune directorul ANM despre iarna 2022 -2023

Publicat

toamna soare
foto: Mădălin Ciortea

Se apropie iarna. Meteorologii de la ANM au anunţat cum va fi vremea în luna noiembrie. Vremea în România va fi neobișnuit de călduroasă și în luna noiembrie iar temperaturile vor fi nefiresc de mari față de normalul perioadei.

„Dacă analizăm estimările pentru următoarele 4 săptămâni, până în jurul datei de 28 noiembrie observăm faptul că în perioada 31 octombrie până în jurul datei de 7 noiembrie va fi caracterizată din punct de vedere termic de abateri semnificativ pozitive, mai mari cu 4,5 grade Celsius în cea mai mare parte a țării, în special în partea de sud, sud-est și est a țării”, a spus la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu.

Cum va fi iarna 2022- 2023

„Acest lucru însă nu înseamnă că în iarna 2022-2023, așa cum arată estimările furnizate până în prezent, nu putem să avem și intervale specifice, cu temperaturi sub minus 10 – minus 15 grade și strat de zăpadă, așa cum s-a întâmplat și în iarna anterioară, când cel puțin pentru zona de munte stratul a fost unul veritabil și am avut și fenomen de viscol”, a adăugat meteorologul.

Prognoza meteo în săptămâna 31 octombrie – 07 noiembrie

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în săptămâna 31 octombrie – 07 noiembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo în săptămâna 07 noiembrie – 14 noiembrie

În săptămâna 07 noiembrie – 14 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo în săptămâna 14 noiembrie – 21 noiembrie

În săptămâna 14 noiembrie – 21 noiembrie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cele normal.

Prognoza meteo în săptămâna 21 noiembrie– 28 noiembrie

În săptămâna 21 noiembrie– 28 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la munte, în centru, sud şi est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, precizează meteorologii.

Vezi și VREMEA în ALBA, 31 octombrie – 6 noiembrie: Maxime de 21 de grade; ploi și ninsori în weekend. Prognoza meteo pe localități

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax