Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi mai scăzute decât cele normale în perioada 11 octombrie – 8 noiembrie

Publicat

toamna

Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, de sfârșit de octombrie. Vremea se apropie de normal în noiembrie, anunță meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteorologul ANM Alina Şerban a anunţat că în această perioadă maximele de temperatură sunt mai scăzute cu până la 10 grade Celsius faţă de normalul perioadei.

„Vreme urâtă în acest weekend. Pe lângă faptul că s-a răcit accentuat, mai bate şi vântul, astfel încât senzaţia de rece este cu mult accentuată p

Vorbim de temperaturi maxime mai scăzute faţă de normalul perioadei cu 8, 10 şi chiar peste 10 grade.

Cel mai rece, de altfel, în aceste zile, va fi în partea de sud şi de est a teritoriului, unde şi vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 55 km/h.

Mai mult decât atât, vorbim şi de precipitaţii în vest şi sud-vest, mâine şi poimâine. Vor mai fi ploi şi în sud, dar pe arii mai restrânse. În aceste condiţii, în care masa de aer este foarte rece, pe crestele montane vom avea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Posibil să fie şi spulberată zăpada, dacă vântul va avea intensificări susţinute”, a declarat Alina Şerban, potrivit DCNews.

Prognoza meteo 11 – 18 octombrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Prognoza meteo 18 – 25 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 25 octombrie – 1 noiembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 1 – 8 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în cele nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax