Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prognoza meteo: România va fi lovită de un val de aer saharian. Temperaturile vor urca până la 40 de grade Celsius, la umbră

Publicat

Vremea va fi în continuare frumoasă şi călduroasă în majoritatea regiunilor, cu unele înnorări în zonele montante, unde izolat vor fi averse şi descărcări electrice. Meteorologii avertizează însă că, pe 15 august, ţara noastră va fi lovită de masa de aer saharian care face deja ravagii în Europa, dar şi de furtuni violente.

Temperaturile vor urca în termometre până la 40 de grade Celsius la umbră, iar în unele zile vor depăşi acest prag.

Europa a fost lovită de un val de căldură extremă în ultimele săptămâni: cele mai afectate ţări fiind Franţa, Portugalia, Spania şi Grecia, unde s-au înregistrat temperaturi şi de 50 de grade Celsius.

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) a declarat, pentru DC News, că nu exclude ploi în luna august. „Luna august e cea mai stabilă lună a vremii în ceea ce priveşte regimul de precipitaţii, dar nu excludem ca şi luna august să aducă perioade de zile călduroase, urmate de perioade în care fenomenele specifice instabilităţii atmosferice accentuate să genereze, din nou, suita care ne-a obişnuit: ploi cu caracter torenţial, vijelii şi căderi de grindină, adică norii de furtună să-şi facă apariţia.(…) Mai multă energie în sistem, mai multă căldură, coroborat cu vapori de apă generează creşterea intensităţii fenomenelor meteorologice extreme”, a declarat Elena Mateescu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax