Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROGNOZĂ METEO: Vremea în următoarele zile. Când mai durează ”vara” și de când vin ploile și lapovița

Publicat

p

Meteorologii spun că acesta este ultimul weekend cu adevărat cald din acest an și este oarecum atipic pentru această perioadă. Temperaturi aproape caniculare au făcut  această toamnă mai ușor de suportat. De marți însă apar ploile, lapovița și ninsoare pe crestele munților, spun meteorlogii.

Vedem cum arată vremea duminică în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. De dimineaţa avem vreme neplăcută, cu ceaţă sau înnorări persistente, dar mai târziu apare soarele şi temperaturile urcă spre 20 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim duminică ceaţă şi atmosfera apăsătoare în prima parte a zilei. Situaţia se îndreaptă la amiază, când o să avem cer senin şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal, în jur de 20 de grade.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va ieși soarele duminică și ca încălzi destul de mult: maximele ajung pe la 24 de grade.

Vestul ţării va înregistra temperaturi de peste 25 de grade.

Soare şi vreme bună găsim şi în Transilvania, dar ceaţa va persista câteva ore bune în depresiuni, duminică dimineață. Este posibil să fie emis chiar un cod de ceață, pe parcursul dimineții. 

La munte mai prindem un weekend cu soare şi căldura neobişnuită pentru această perioadă. 

Vremea în următoarele zile

Luni, temperaturile scad uşor în vestul, nordul şi centrul ţării, pe unde încep să se adună norii, iar seară vin şi câţiva stropi de ploaie. În rest: vreme caldă şi frumoasă, puţină ceata dimineaţa şi până la 26 de grade în Oltenia.

Marţi se răceşte peste tot, mai accentuat în vest, nord şi centru. Vor fi doar 9 grade în Bucovina şi cel mult 23 de grade în sudul extrem.

Ploile cuprind majoritatea zonelor; se înteţeşte şi vântul, iar pe crestele montane apar ninsorile şi lapoviţă.

Așadar marţi se răceşte destul de tare; ploile cuprind toate masivele şi vor fi desttul de consistente, iar la altitudini de peste 1800 de metri se anunţă lapoviţa şi ninsoare.

Sursă: stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax