Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesori de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, în vizită la o şcoală din Turcia, pentru a discuta despre sistemele de învăţământ europene

Publicat

Un grup de cadre didactice de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia a participat în perioada 5-9 octombrie, la prima mobilitate din cadrul proiectului „Fears” , finanțat de Comisia Europeană prin Programul Lifelong Learning, Programul Comenius, Acțiunea Parteneriat multilateral. Întâlnirea s-a desfășurat în Bursa, Turcia. Proiectul reprezintă un parteneriat între 7 ţări europene: Turcia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Croaţia şi România şi are printre obiective stabilirea de relaţii interpersonale, socializare, dezvoltarea capacităţii de comunicare în limba engleză.

Prima întâlnire a fost organizată de echipa turcă la Şcoala „Urunlu Ilkokulu” cu clasele I-VIII din Nilufer-Bursa. A fost vizitată şcoala parteneră, s-a asistat la deschiderea oficială a proiectului, s-au organizat activităţi comune, manifestări la care au luat parte directorii unităţii şcolare gazde, reprezentantul Ministerului Educaţiei din Turcia, reprezentanţi ai primăriei din Bursa, precum şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Bursa.

La aceste evenimente a participat un grup de cadre didactice de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, alcătuit din profesorii Teodora Cîmpean – coordonatorul proiectului la nivelul şcolii, Monica Paul, Anca Enyedi, Sorin Petropulos, Cosmina Florea şi Daniela Cristian.

S-a discutat despre sistemele de învăţământ europene, s-au prezentat instituţiile partenere, s-au stabilit datele următoarelor mobilităţi, precum şi derularea activităţilor din primul an.

Au fost definite rolurile şi sarcinile fiecărui partener în cadrul proiectului, a fost discutat planul de activitate şi au fost dezvoltate proceduri de evaluare, de diseminare si valorizare a rezultatelor proiectului.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax