Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Program de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe leduri. Măsuri pentru reducerea risipei energetice, anunțate de premier

Publicat

Demararea unui program de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe leduri, pentru diminuarea risipei energetice, va fi analizată la Ministerul Mediului, a anunțat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

„Am luat decizia în coaliţie ca la nivelul Ministerului Mediului să se analizeze demararea unui program de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe leduri. Sunt becuri cu un consum energetic redus”, a afirmat Ciucă, întrebat în privinţa măsurilor pentru diminuarea risipei energetice.

El a mai spus că şi la nivelul instituţiilor Guvernului se vor lua măsuri pentru reducerea risipei de energie.

„Există metode prin care putem să stabilim un anumit program de funcţionare. Una dintre decizii, la nivelul Guvernului, a fost ca iluminatul mural să fie oprit la ora 12 noaptea. Măsuri de acest gen care, până la urmă, sunt măsuri pe care fiecare dintre noi le luăm şi acasă”, a adăugat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Ar fi vorba despre instituirea unui program „Rabla” pentru becuri, în încercarea de a reduce ”conştient” risipa, în contextul crizei energetice și al exploziei facturilor, potrivit hotnews.ro. Măsura ar urma să fie aplicată și pentru populație și pentru instituții.

Ministerele cu politici în energie ar urma să vină cu propuneri pentru reducerea consumului de energie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax