Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Program fix pentru bugetarii din ţară: de la 8.00 la 16.00. Vezi precizările Secretariatului General al Guvernului

Publicat

bugetari

La solicitarea primului ministru, Mihai Răzvan Ugureanu, programul tuturor prefecturilor, administraţiilor publice şi instituţiilor deconcentrate din ţară va fi de la 8.00 la 16.00, în zilele lucrătoare din săptămână. Decizia a venit pentru armonizarea programului de lucru al instituţiilor din administraţia centrală.

Modificarea a fost operată de Secretariatul General al Guvernului (SGG), la cererea premierului. Astfel, programul bugetarilor este, cel puţin oficial, unitar, având în vedere că în ţară existau instituţii care începeau activitatea la 8.30 sau chiar la 9.00.

Această decizie ar urma să contribuie la mai buna colaborare şi comunicare între unităţile administraţiei centrale.

UPDATE: Potrivit unui comunicat al SGG, „Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a dispus uniformizarea programului de lucru al Aparatului de lucru al Guvernului, precum şi al instituţiilor administraţiei publice centrale, pentru optimizarea activităţii și a comunicării interinstituţionale.

Secretariatul General al Guvernului a transmis vineri, 10 februarie 2012, o circulară către ministere şi instituţiile din Aparatul de lucru al Guvernului, prin care a solicitat dispunerea măsurilor necesare pentru instituirea programului de lucru care se va desfăşura de luni până vineri între orele 08:00 – 16:00, atât în cadrul ministerelor cât şi în cadrul instituţiilor publice aflate în subordine. În circulară s-a precizat că activitatea de relaţii cu publicul se va desfăşura cu respectarea dispoziţiilor legale. Această activitate este reglementată distinct prin H.G. nr. 1723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul, cu modificările şi completările ulterioare, care se referă doar la programul compartimentelor care relaţionează cu publicul şi nu la programul de lucru al instituţiilor publice.

Până în prezent, programul de lucru al ministerelor şi al instituţiilor publice din subordinea acestora era stabilit de către fiecare instituţie prin dispoziţii interne, fără a exista o practică unitară, începând de la 8.00, 8.30 sau 9.00.

Menţionăm că această solicitare nu vizează activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgență și de intervenție.

Facem precizarea că dispoziția se referă strict la Aparatul de lucru al Guvernului, la instituțiile publice subordonate acestuia, la ministere și la instituțiile publice aflate în subordine.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Refformatorul Hotarit

    joi, 16.02.2012 at 09:53

    Dati afara 3/4 din toate primariile, prefecturile,consiliile judetene, directii judetene si angajati medici, profesori, mai dati afara jandarmi, politai locali si alti mascati, care taie frunze la caini.
    ASTA AR FI REFORMA ADEVARATA A STATULUI ROMAN !!!
    Nu inchiderea scolilor., spitalelor.
    Sa vedem cine are curajul sa-i lase fara slujbe pe „LIPITORII DE AFISE” ACUITI PRIN PRIMARII….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax