Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Program până la ora 13.00, pentru supermarket-uri și mall-uri, în weekend. O nouă propunere a micilor comercianți

Publicat

Reprezentații micilor comercianți vin cu o nouă propunere către Guvern. Marile magazine să funcționeze în weekend până la ora 13.00. Este o nouă propunere după ce, ideea de închidere a supermarket-urilor și mall-urilor pe weekend, a fost respinsă de guvern. 

Vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici si Mijlocii, Feliciu Paraschiv, a spus că în acest fel angajații marilor magazine ar avea mai mult timp liber.

Mai pe scurt că 200.000 de angajați ar avea mai mult timp liber, dacă market-urile ar funcționa cu program redus.

Acesta a facut o serie de declarații la RFI, citat de g4media.ro.

Ce a spus Feliciu Paraschiv

În urma discuțiilor, am tras concluzia că nu putem face chestia asta (n.r. închiderea în weekend a hipermarketurilor), pentru că apar discrepanțe și discriminări între diferitele forme de retail. Vor apărea probleme, vor fi atacate în instanță și nu se va alege nimic de legea asta.

Am mers mai departe și am zis: hai să le închidem pe toate sâmbăta și duminica, de la ora 13, sâmbăta până luni dimineață.

Au venit comercianții mici și au spus că avem o problemă de perisabilitate.

Sunt mărfuri, carne și alte produse refrigerate cu termen scurt de garanție de 3 sau 4 zile, și noi am pierde o zi, o zi și jumătate de garanție și riscăm să pierdem produse, să generăm mai multe expirate, mai multă risipă alimentară.

Magazine închise de la 13.00

Și am convenit că ar fi cel mai indicat să închidem sâmbătă la ora 13.00 sau 14.00 sau 15.00, la cât se stabilește, și duminică la fel, la ora 13.00, 14.00 sau 15.00.

Rațiunea e bazată și pe faptul că cea mai importantă resursă a noastră sunt oamenii cu care lucrăm. După cum știți, forța de muncă e din ce în ce mai greu de găsit. Și atunci noi am încercat să vedem care e cauza faptului ăsta, de nu găsim forță de muncă.

Și nu salariul am concluzionat că e cel mai important lucru, ci că timpul liber. Chiar dacă noi oferim două zile libere pe săptămână, conform legii angajaților, chiar dacă ei lucrează 40 de ore pe săptămână, ei vor să stea cu familia și au nevoie de un weekend liber sau măcar de o zi două de weekend, să le prindă și ei o dată, de două ori pe lună. Și am constatat că ar fi mult mai bine dacă am închide magazinele la ora 13:00 sau 14:00 sau 15:00 sâmbăta și duminica la fel, la 13:00, 14:00 sau 15:00, la cât o să se stabilească, astfel încât să lucrăm cu o tură. În general, în retail se lucrează cu două ture.

Să lucrăm cu o tură sâmbăta și duminica asta, dau un exemplu și cealaltă tură să fie liberă și să lucrăm cu cealaltă tură sâmbăta și duminica viitoare și tura de sâmbăta și duminica seara să fie liberă”, a declarat Feliciu Paraschiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Pamfil

    luni, 25.03.2024 at 14:17

    Ce-i cu protectionismul asta? Revenim la comunism? Acesti mici speculanti sa se adapteze la economia capitalista sau sa se reprofileze.

    Vor ei sa ne vanda la suprapret ce cumpara promotional de la supermarketuri? Marfa turceasca? Mezeluri dubioase?
    Cate-un singur sortiment (cel mai ieftin) luat de pe la supermarketuri? Nu mersi!

    Nici sa ma oblige n-o sa intru la vreun mic speculant dintr-ăsta. La fel cum nu mai circul cu taxiul.

    tovarasu Feliciu ar face bine sa se trezeasca la realitate, ca nu toata lumea are program fix de lucru ca in comunism.

    Lăsati!

  2. Mark

    luni, 25.03.2024 at 20:57

    No worries. As I said all along, WON’T happen. The very best „they” can hope for, is an early close on Sunday. Saturday, simply won’t happen!! Puncte.

  3. Lara

    joi, 28.03.2024 at 19:54

    Deliciul moare de grija timpului liber al angajaților concurenței! Păcat ca nu se ocupă cu la fel de multa empatie de veniturile, condițiile de munca și timpul liber al propriilor angajați!
    Fă-ne o favoare și nu te frământa de grija altora! Lasă-i pe cei cera muncesc la concurența să muncească iar pe noi să mergem la cumpărături unde și când dorim noi.

  4. Felicia

    vineri, 29.03.2024 at 10:17

    Eu am lucrat la magazin mic de cartier și patronul schimbă preturile la produse în funcție de cum se trece adică urcă prețul cum vrea el pentru că nu îl verifică nimeni în privința banilor plătește mai slab ca la supermarket iar liber aveam tot a doua duminică sâmbăta deloc să accepte și ei concurența dacă nu să-și închidă ei magazinele

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax