Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Program pentru persoanele cu dizabilități, lansat în dezbatere. Direcţiile de asistenţă socială, dotate cu imprimante Braille şi alte echipamente

Publicat

braille orbi alfabetMinisterul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică un proiect privind aprobarea programului de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, numit „Incluziune prin tehnologie asistivă”.

Programul de interes naţional „Incluziune prin tehnologie asistivă”, care se va desfășura în perioada 2016-2017, presupune dotarea direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului județene și din București (DGASPC) cu echipamente software și hardware de tehnologie asistivă (ca de exemplu imprimante Braille) și instruirea a minimum 94 de angajați în utilizarea acestora.

Suma alocată programului este de 4.000 mii lei, din care 3.760 mii lei în anul 2016 și 240 mii lei în 2017.

În acest fel se urmărește adaptarea serviciilor de consiliere furnizate persoanelor cu dizabilități cu ajutorul mijlocit al tehnologiei asistive și creșterea, cu cel puțin 2.000 persoane, a numărului celor care apelează la serviciile DGASPC-urilor.

Scopul final al programului este acela de a consolida abilitățile de viață independentă a persoanelor cu dizabilități, prin creșterea calității serviciilor de consiliere și deprinderea utilizării tehnologiei asistive.

Proiectul de act normativ poate fi consultat, până la data de 19 septembrie, aici.

Actul normativ mai stabilește că evaluarea și selecţia proiectelor în domeniu, precum și finanţarea acestora se va face de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, în baza unei metodologii aprobată ulterior prin ordin al ministrului Muncii.

sursa: mmuncii.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax