Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Program prelungit până la ora 20:00 pentru unele instituții publice centrale și locale. Proiect legislativ, la Senat

Publicat

birou hartii

Parlamentarii au inițiat o lege care să combată birocrația în instituțiile publice centrale și locale. Aceștia propun ca autoritățile care nu primesc pe e-mail documente, solicitări și alte cereri de la cetățeni sau de la firme, să fie obligate să aibă program prelungit. 

Propunerea legislativă privind combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul a autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 1 noiembrie.

Potrivit inițiatorilor, măsura este necesară pentru că programul de lucru al instituțiilor publice coincide cu programul de lucru al cetățenilor, astfel că acestora le vine greu să vină să depună documente la ghișee.

„Pentru a se prezenta la ghișeu, cetățeanul este nevoit să lipsească de la locul de muncă. Acest fapt precum și lipsa digitalizării fac serviciile publice greu accesibile. Societatea își exprimă foarte des îngrijorarea cu privire la birocrația excesivă și efortul considerabil pe care trebuie să îl depună pentru a obține niște servicii publice”, se precizează în expunerea de motive.

Pentru a elimina aceste impedimente din administrație și a simplifica mult accesarea serviciilor publice, proiectul legislativ prevede obligarea instituțiilor publice care nu primesc documente de la public prin mijloace electronice să lucreze până la orele 20:00 în două zile din săptămână.

Potrivit proiectului, autoritățile și instituțiile publice centrale și locale care au program de lucru cu publicul și nu primesc documente prin mijloace electronice de comunicare sunt obligate să asigure accesul cetățenilor până la ora 20.00, în două zile lucrătoare pe săptămână.

Proiectul legislativ va fi dezbătut mai întâi la Senat, apoi în Camera Deputaților, pentru votul final.

sursa: senat.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax