Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Programul ”Anghel Saligny”: Câți bani primește județul Alba pentru investiții în rețelele de gaz. LISTA fondurilor alocate

Publicat

Județul Alba primește primește 167 milioane lei prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat că au fost finalizate repartizările fondurilor pe județe.

70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții ”Anghel Saligny”, prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri” a menționat ministrul.

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat, a spus ministrul.

Potrivit sursei citate, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul ”Anghel Saligny” au contat doar aceste date statistice.

În lista fondurilor alocate pe județe, Alba are 167.377.131 lei pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale.

Ministerul Dezvoltării finanțează și alte proiecte, pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale.

Pentru investiții în rețelele de apă, canalizare și drumuri prin Programul Național ”Anghel Saligny”, alocarea aferentă județului Alba este de 1.173.987.706 lei. AICI, lista pe județe.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 11.05.2022 at 10:56

    ” Cine imparte (PRALELE din ” Programul Anghel Saligny ! ) Parte-si FACE ” ! Varianta : ” Fiecare trage jarul sub turta lui ” = IMPAREALA intre Membrii HAITEI de HIENE, Dupa Proportia de SPARLAMENTARI A BANILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax