Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Bani de liceu” 2015-2016: Peste 700 de elevi din Alba primesc ajutoare sociale de la stat. Numărul beneficiarilor, în scădere

Publicat

elevi

elevi liceu1 Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Ministerul Educaţiei au făcut publică lista celor aproape 700 de elevi din judeţ, beneficiari ai programului „Bani de liceu” în anul şcolar 2015-2016. Potrivit IŞJ, au fost acordate ajutoare sociale pentru toţi solicitanţii eligibili care şi-au depus cereri. Numărul elevilor care vor primi 180 de lei pe lună, drept sprijin pentru continuarea educaţiei este însă mai mic faţă de cel din ultimii ani.

Au fost înregistrate şi validate 795 de cereri depuse de elevi din Alba la şcoli pentru a fi beneficiari ai Programului „Bani de liceu”. AICI, lista. La nivel naţional, sunt peste 60.000 de beneficiari.

Acordarea ajutoarelor sociale a fost făcută după anchete sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisii.

Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” se acordă lunar, în cuantum de 180 lei pe lună, la începutul anului şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

Sumele reprezentând sprijinul financiar se repartizează inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pe baza listelor cu beneficiarii sprijinului financiar transmise de inspectoratele şcolare şi validate de comisia constituită la nivelul ministerului.

Plata sprijinului financiar către elevi se va face prin casieriile unităţilor de învăţământ.

Sprijinul financiar se sistează în următoarele situaţii:

– elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ;

– elevul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 – 5 zile

– elevul a obţinut sub nota 7 la purtare;
– elevul nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat

VEZI AICI mai multe informații.

Comparativ, acum doi ani, în Alba au fost peste 1500 de beneficiari, iar în 2010 peste 2000.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax