Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Centenarul Luminii”: Mii de gospodării nealimentate cu energie electrică vor putea fi dotate cu celule fotovoltaice

Publicat

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că 9.000 de gospodării care nu sunt alimentate cu energie electrică vor putea fi în anii următori echipate cu celule fotovoltaice, prin proiectul denumit „Centenarul Luminii”.

„(…) pentru că vorbesc de celule fotovoltaice și pentru că suntem în an Centenar, din respect față de înaintașii nostri, m-am gândit încă din 2015, la gospodăriile care nu au curent electric, care sunt văduvite de alimentarea la o sursă de curent electric.

Asta înseamnă și o lipsă de informare, pentru că nu au posibilitate să cunoască ce se întâmplă în jurul lor, cum de altfel nu au posibilitate să folosească un frigider sau altă aparatură electronică sau electrocasnică.

Împreună cu Ministerul Energiei vom lansa în perioada următoare ghidul de finanțare pentru 9.000 de unități locative, respectiv de gospodării, pentru montarea tot de celule fotovoltaice. Proiectul se numește Centenarul Luminii”, a declarat Grațiela Gavrilescu, miercuri, la Alba Iulia.

Ea a adăugat că își dorește ca primele celule fotovoltaice să fie montate anul acesta.

„Ne dorim ca primele celule fotovoltaice să fie montate anul acesta și bineînțeles în anii viitori să putem să finalizăm montarea tuturor celulelor fotovoltaice, astfel încât în România să nu mai existe niciun fel de gospodărie care să nu aibă curent electric”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax