Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Cornul şi laptele” ar putea fi înlocuit, în judeţul Alba, cu mese calde

Publicat

La nivelul judeţului Alba, se va face o analiză privind oportunitatea înlocuirii Programului „Cornul şi laptele” cu o masă caldă pe zi. În anul şcolar trecut au beneficiat de acest program social peste 36 de mii de copii din Alba.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Cornel Sandu i-a informat, marţi, pe directorii de instituţii şcolare din Alba, la o reuniune despre starea învăţământului, că sunt discuţii la nivelul judeţului de transformare a Programului „Cornul şi laptele”: “se consideră că nu este benefic peste tot şi se gândeşte înlocuirea cu alternativă o masă caldă”, a precizat Cornel Sandu, arătând totodată că această schimbare s-ar putea produce mai ales în mediul urban.

Există însă multe aspecte care trebuie puse la punct până se va lua decizia schimbării alimentaţiei copiilor din clasele primare. În primul rând, mesele calde vor fi mult mai costisitoare, poate chiar dublu faţă de actualul Program „Cornul şi laptele”.

O altă decizie care trebuie luată este legată de instituţiile care vor gestiona acest program, Consiliul judetean, Consiliul local, şcoala sau Inspectoratul şcolar. Trebuie analizat dacă este bine, în continuare, să beneficieze toţi copiii de program sau numai „cei mai vulnerabili” din punct de vedere social.

În anul şcolar 2010-1011 au beneficiat de acest program social 36.894 de copii din judeţul Alba. Dintre aceştia, 8.872 au fost preşcolari din învăţământul normal, 13,441 elevi din învăţământul primar şi 14.581 elevi din învăţământul gimnazial.

Programul este finanţat de Consiliul Judeţean Alba, iar costurile pentru anul şcolar trecut s-au ridicat la suma de 7.963 mii lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax