Connect with us
Publicitate

Uncategorized

PROGRAMUL evenimentelor din ALBA. Festivalul Cetăţilor Dacice, Ziua Rozelor, Sărbătoarea Muzicii şi Bikers Party


Publicat

DAN_8385Astăzi, la Alba Iulia, Aiud şi Cugir, continuă evenimentele din weekend, cu spectacole, concerte, momente pline de culoare, frumuseţe sau adrenalină.

La Alba Iulia va fi concert în Piaţa Cetăţii, la Sărbătoarea Muzicii, dar şi parada motocicliştilor de la Bikers Party, prin oraş.

La Cugir, încep cele mai spectaculoase momente din programul Festivalului Cetăţilor Dacice, cu demonstraţii de asediu al cetăţii, de lupte între daci şi romani sau cu gladiatori, dansuri antice cu nimfe, ritualuri şi concert Phoenix

SĂRBĂTOAREA MUZICII – ALBA IULIA, Piaţa Cetăţii

safinaSâmbătă, de la ora 20.30, evenimentul îl aduce pe scenă pe Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori ai lumii. Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu Safina are o carieră de succes în lumea operei, concertând, cu casa închisă, pe cele mai importante scene de profil. Tenorul italian a cunoscut o creştere a popularităţii la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat – „opera-rock”- după cum el însuşi îl numeşte.

Alessandro Safina a colaborat cu numeroşi artişti internaţionali, printre care Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras şi Mario Frangoulis.

BIKERS PARTY – ALBA IULIA

motocicleteÎn acest weekend, este sărbătoarea tuturor iubitorilor “monştrilor” pe două roţi, cu invitaţi din toată ţara, alături de membrii cluburilor de motociclism.

Sâmbătă, 25 iunie, va avea loc parada festivalului, cel mai aşteptat moment. Motocicliştii se vor alinia la ieşirea din camping (Pensiunea „Drumul Dragostei”) şi vor veni spre Alba Iulia. Vor traversa oraşul încolonaţi, pe traseul: strada Regiment V Vânători – Ferdinand – Tudor Vladimirescu – Republicii – Revoluţiei 1989 – Gheorghe Pop de Băseşti – 1 Decembrie 1918 – Horea – Calea Moţilor – Ferdinand şi ieşire spre pensiunea-gazdă. Înapoi la locaţia evenimentului vor fi organizate concursuri distractive. Seara, vor avea loc concerte şi party.

Sâmbătă, 25 iunie

Ora 13.00 Parada moto (conştientizare a motocicliştilor în trafic)

Ora 16.00 Concursuri de băut bere

Ora 18.00 Concurs custom

Ora 19.00 Concert „StarDust”

Ora 20.00 Concert: „Sanctuar”

Ora 21.00 Decernarea premilor

Ora 22.00 Concert „GoodDay”

Ora 23.00 Concert „Bucovina”

Ora 00.30 Erotic Show 18+

FESTIVALUL CETĂŢILOR DACICE – CUGIR

festivalul-cetatilor-dacice-300x201Sâmbătă manifestările debutează cu întrecerile generației „pui de dac” – un concurs de cultură generală despre istoria daco-romană la care participă elevii claselor a IV-a de la școlile din localitățile: Cugir, Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu, Săsciori. De la ora 11.00, pe Dealul Cetății din Cugir va fi creat primul spectacol de reenactment, cetatea dacică Singidava urmând a fi asediată de romani, moment la care participă trupele Lupii Apoulonului, Terra Dacica Aeterna, Geto-Dacii din Moldova, Geto-Dacii din Dobrogea, Legiunea XIII Gemina, Legiunea XI Claudia PF. Pe Stadionul Parc din Cugir vor fi deschise la ora 13.00 taberele și atelierele meșteșugărești antice: prelucrare os, prelucrare lemn, monetărie, întreținere echipamente, jocuri romane, plante dacice, metalurgie, scriptoria, fierărie, metaloplastie, bucătărie, antrenamente soldați și antrenamente gladiatori. Pe parcursul zilei vor avea loc și demonstrații de luptă realizate de trupa „Terra Dacica Aeterna”, dansuri antice – „Nimfele Daciei”, lupte de gladiatori – „Ludus Apoulensis”, dansuri antice cu fetele din trupa „Magna Nemesis” dar și o prezentare și demonstrații militare daco-romane cu „Legiunea a XIII-a Gemina” și „Lupii Apoulonului”. La ora 18.30 este programat al doilea episod al asediului Cetății Singidava, spectacol realizat de membrii trupelor de reconstituire istorică Lupii Apoulonului, Terra Dacica Aeterna, Geto-Dacii din Moldova, Geto-Dacii din Dobrogea, Legiunea XIII Gemina, Legiunea XI Claudia PF.

Seara este dedicată muzicii de calitate, iar pe scena festivalului amenajată pe vechiul stadion din Cugir vor urca de la ora 19.00 Gino & Band, Millenium C și Arhaic, iar de la ora 20.00 va concerta legendara trupă Phoenix. Petrecerea dacică va continua până târziu spre miezul nopții cu Rugul lui Zamolxe, un ritual de incinerare specific dacilor și dansuri ale frumoaselor nimfe.

Sâmbătă, 25 iunie

Dealul Cetății

– 10.00 – Concursul de istorie „Pui de dac”. Participă școli din localitățile: Cugir, Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu, Săsciori

– 11.00 – Asediul Cetății Singidava, partea I – lupte între daci și romani

Stadionul Parc

– 13.00 – Deschiderea taberei de ateliere antice meșteșugărești

– 16.00 – Demonstrații de luptă – trupa „Terra Dacica Aeterna”

– 16.30 – Dansuri antice – „Nimfele Daciei”

– 17.00 – Lupte de gladiatori – „Ludus Apulensis”

– 17.30 – Dansuri antice – „Magna Nemesis”

– 17.45 – Prezentare și demonstrații militare daco-romane cu „Legiunea a XIII-a Gemina” și „Lupii Apoulonului”

– 18.30 – Asediul Cetății Singidava, partea a II-a – Marea bătălie

– 19.00 – Concerte de muzică pop și rock cu trupele: Gino & Band, Millenium C și Arhaic

– 20.00 – Concertul trupei Phoenix

– 22.00 – Rugul Dacic și ritualul de incinerare al unui soldat dac

ZIUA ROZELOR – CIUMBRUD (Aiud)

ziua rozelor 2011 145Culoare, parfum, frumuseţe. Florile iubirii, trandafirii, vor fi în centrul atenţiei la Ziua Rozelor de la Ciumbrud (Aiud).

Va fi paradă cu fanfară, dansatori, majorete, trăsuri, mașini, biciclete decorate cu trandafiri, vor fi organizate tradiţionalele concursuri la care vor fi premiate cel mai frumos stand şi cel mai frumos aranjament de trandafiri. De asemenea, va fi ales trandafirul anului, se vor face vizite pe câmpurile cu flori şi vor fi premiaţi cultivatorii.

Evenimentul se va încheia cu foc de artificii şi Balul Rozelor.

Vezi 25 iunie: ZIUA ROZELOR, la Ciumbrud. Sărbătoare cu parfum, culoare şi evenimente pentru cei care iubesc florile. PROGRAMULDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Accident la Alba Iulia. Un pieton a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni de la Dedeman

Publicat

Accident de circulație în Alba Iulia. Un pieton a fost lovit în zona trecerii de pietoni din apropiere de Dedeman. 

Accidentul s-a produs duminică dimineață în jurul orei 9:00.

Din primele informații de la fața locului, ar fi vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, care a fost lovit pe trecerea de pietoni de un automobil.

Bărbatul a fost transportat la spital. Potrivit reprezentanților IPJ Alba, ar fi fost rănit ușor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Furtunile uscate, fenomenul cu care România va trebui să se obișnuiască. Explicația unui specialist în fenomene meteo extreme

Publicat

2021 pare deja a fi un an al fenomenelor extreme. Sunt emise avertizări nowcasting de furtuni, în condițiile în care România se confruntă cu cel mai lung val de căldură din acest an.

Din cauza temperaturilor ridicate, un fenomen cu care ne vom confrunta tot mai des este furtuna uscată, spune Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme, citat de Digi24.

Începutul acestei luni nu va face excepție. Vremea în luna august va fi de asemenea una a extremelor.

„Am crescut temperatura medie globală cu un grad, practic deplasăm această distribuție de temperatură cu care eram obișnuiți către valorile mai mari.

Valurile de căldură sunt mai probabile, datorită schimbărilor climatice, și mai intense. Și exact la asta asistăm acum, la un val de căldură.

Vom vedea în următoarele luni dacă e asociat direct schimbărilor climatice”, a spus la Digi24 Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme.

„Furtunile uscate e posibil să apară din ce în ce mai mult în viitor, pentru că vom avea valuri de căldură.

Înseamnă un nor, cum observăm în timpul verii, din care plouă dar precipitațiile nu ajung la suprafață, pentru că e foarte cald și se evaporă.

Problema cea mai mare cu aceste furtuni uscate este că ele produc descărcări electrice și, dacă suntem într-o regiune aridă poate duce la incendii de pădure”, a spus el.

Știrea completă pe Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de caniculă în Alba și jumătate din țară. Val de căldură peste România

Publicat

Val de căldură peste jumătate din țară. Meeteorologii au emis o avertizare de Cod Portocaliu de căldură valabil în toată partea de sud și est a României, valabil și în județul Alba. 

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat
Interval de valabilitate: 1 august

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Patriarhia Română oferă 30.000 de lei pentru familiile afectate de inundațiile din Munții Apuseni

Publicat

Patriarhia Română oferă 30.000 de lei pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile din Munții Apuseni, produse la jumătatea lunii iulie.

Suma este destinată achiziţionării unor materiale de construcţii în vederea remedierii pagubelor cauzate de inundaţiile din luna iulie, potrivit agenției de presă a Patriarhiei.

Cele 793 de familii provin din următoarele localităţi: Sohodol, Cărpiniş, Ocoliş, Bistra şi Câmpeni.

După inundaţii, arhiepiscopul Irineu a vizitat localităţile afectate de revărsarea apelor, fiind ulterior iniţiată o colectă la nivelul celor cinci protopopiate din Eparhia Alba Iuliei.

Citește și: Sute de persoane au fost evacuate din zonele afectate de inundații din Apuseni. Peste 70 dintre acestea sunt copii

Credincioșii care doresc să sprijine financiar familiile afectate de inundații pot face donaţii în contul Protopopiatului Ortodox Român Câmpeni (adresa: str. Horea, nr. 21, Câmpeni, jud. Alba, cont: RO12 RNCB 0008 0211 8319 0001, CUI: 4331180, contact: 0743 134 758).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate