Connect with us
Publicitate

Uncategorized

PROGRAMUL evenimentelor din ALBA. Festivalul Cetăţilor Dacice, Ziua Rozelor, Sărbătoarea Muzicii şi Bikers Party

Publicat

DAN_8385 Astăzi, la Alba Iulia, Aiud şi Cugir, continuă evenimentele din weekend, cu spectacole, concerte, momente pline de culoare, frumuseţe sau adrenalină.

La Alba Iulia va fi concert în Piaţa Cetăţii, la Sărbătoarea Muzicii, dar şi parada motocicliştilor de la Bikers Party, prin oraş.

La Cugir, încep cele mai spectaculoase momente din programul Festivalului Cetăţilor Dacice, cu demonstraţii de asediu al cetăţii, de lupte între daci şi romani sau cu gladiatori, dansuri antice cu nimfe, ritualuri şi concert Phoenix

SĂRBĂTOAREA MUZICII – ALBA IULIA, Piaţa Cetăţii

safina Sâmbătă, de la ora 20.30, evenimentul îl aduce pe scenă pe Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori ai lumii. Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu Safina are o carieră de succes în lumea operei, concertând, cu casa închisă, pe cele mai importante scene de profil. Tenorul italian a cunoscut o creştere a popularităţii la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat – „opera-rock”- după cum el însuşi îl numeşte.

Alessandro Safina a colaborat cu numeroşi artişti internaţionali, printre care Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras şi Mario Frangoulis.

BIKERS PARTY – ALBA IULIA

motociclete În acest weekend, este sărbătoarea tuturor iubitorilor “monştrilor” pe două roţi, cu invitaţi din toată ţara, alături de membrii cluburilor de motociclism.

Sâmbătă, 25 iunie, va avea loc parada festivalului, cel mai aşteptat moment. Motocicliştii se vor alinia la ieşirea din camping (Pensiunea „Drumul Dragostei”) şi vor veni spre Alba Iulia. Vor traversa oraşul încolonaţi, pe traseul: strada Regiment V Vânători – Ferdinand – Tudor Vladimirescu – Republicii – Revoluţiei 1989 – Gheorghe Pop de Băseşti – 1 Decembrie 1918 – Horea – Calea Moţilor – Ferdinand şi ieşire spre pensiunea-gazdă. Înapoi la locaţia evenimentului vor fi organizate concursuri distractive. Seara, vor avea loc concerte şi party.

Sâmbătă, 25 iunie

Ora 13.00 Parada moto (conştientizare a motocicliştilor în trafic)

Ora 16.00 Concursuri de băut bere

Ora 18.00 Concurs custom

Ora 19.00 Concert „StarDust”

Ora 20.00 Concert: „Sanctuar”

Ora 21.00 Decernarea premilor

Ora 22.00 Concert „GoodDay”

Ora 23.00 Concert „Bucovina”

Ora 00.30 Erotic Show 18+

FESTIVALUL CETĂŢILOR DACICE – CUGIR

festivalul-cetatilor-dacice-300x201 Sâmbătă manifestările debutează cu întrecerile generației „pui de dac” – un concurs de cultură generală despre istoria daco-romană la care participă elevii claselor a IV-a de la școlile din localitățile: Cugir, Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu, Săsciori. De la ora 11.00, pe Dealul Cetății din Cugir va fi creat primul spectacol de reenactment, cetatea dacică Singidava urmând a fi asediată de romani, moment la care participă trupele Lupii Apoulonului, Terra Dacica Aeterna, Geto-Dacii din Moldova, Geto-Dacii din Dobrogea, Legiunea XIII Gemina, Legiunea XI Claudia PF. Pe Stadionul Parc din Cugir vor fi deschise la ora 13.00 taberele și atelierele meșteșugărești antice: prelucrare os, prelucrare lemn, monetărie, întreținere echipamente, jocuri romane, plante dacice, metalurgie, scriptoria, fierărie, metaloplastie, bucătărie, antrenamente soldați și antrenamente gladiatori. Pe parcursul zilei vor avea loc și demonstrații de luptă realizate de trupa „Terra Dacica Aeterna”, dansuri antice – „Nimfele Daciei”, lupte de gladiatori – „Ludus Apoulensis”, dansuri antice cu fetele din trupa „Magna Nemesis” dar și o prezentare și demonstrații militare daco-romane cu „Legiunea a XIII-a Gemina” și „Lupii Apoulonului”. La ora 18.30 este programat al doilea episod al asediului Cetății Singidava, spectacol realizat de membrii trupelor de reconstituire istorică Lupii Apoulonului, Terra Dacica Aeterna, Geto-Dacii din Moldova, Geto-Dacii din Dobrogea, Legiunea XIII Gemina, Legiunea XI Claudia PF.

Seara este dedicată muzicii de calitate, iar pe scena festivalului amenajată pe vechiul stadion din Cugir vor urca de la ora 19.00 Gino & Band, Millenium C și Arhaic, iar de la ora 20.00 va concerta legendara trupă Phoenix. Petrecerea dacică va continua până târziu spre miezul nopții cu Rugul lui Zamolxe, un ritual de incinerare specific dacilor și dansuri ale frumoaselor nimfe.

Sâmbătă, 25 iunie

Dealul Cetății

– 10.00 – Concursul de istorie „Pui de dac”. Participă școli din localitățile: Cugir, Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu, Săsciori

– 11.00 – Asediul Cetății Singidava, partea I – lupte între daci și romani

Stadionul Parc

– 13.00 – Deschiderea taberei de ateliere antice meșteșugărești

– 16.00 – Demonstrații de luptă – trupa „Terra Dacica Aeterna”

– 16.30 – Dansuri antice – „Nimfele Daciei”

– 17.00 – Lupte de gladiatori – „Ludus Apulensis”

– 17.30 – Dansuri antice – „Magna Nemesis”

– 17.45 – Prezentare și demonstrații militare daco-romane cu „Legiunea a XIII-a Gemina” și „Lupii Apoulonului”

– 18.30 – Asediul Cetății Singidava, partea a II-a – Marea bătălie

– 19.00 – Concerte de muzică pop și rock cu trupele: Gino & Band, Millenium C și Arhaic

– 20.00 – Concertul trupei Phoenix

– 22.00 – Rugul Dacic și ritualul de incinerare al unui soldat dac

ZIUA ROZELOR – CIUMBRUD (Aiud)

ziua rozelor 2011 145Culoare, parfum, frumuseţe. Florile iubirii, trandafirii, vor fi în centrul atenţiei la Ziua Rozelor de la Ciumbrud (Aiud).

Va fi paradă cu fanfară, dansatori, majorete, trăsuri, mașini, biciclete decorate cu trandafiri, vor fi organizate tradiţionalele concursuri la care vor fi premiate cel mai frumos stand şi cel mai frumos aranjament de trandafiri. De asemenea, va fi ales trandafirul anului, se vor face vizite pe câmpurile cu flori şi vor fi premiaţi cultivatorii.

Evenimentul se va încheia cu foc de artificii şi Balul Rozelor.

Vezi 25 iunie: ZIUA ROZELOR, la Ciumbrud. Sărbătoare cu parfum, culoare şi evenimente pentru cei care iubesc florile. PROGRAMUL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax