Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROGRAMUL distribuirii „paștilor” la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia. Cum va fi adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a transmis informații despre programul distribuirii „paștilor” și programul slujbelor din această perioadă. Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Alba Iulia de o delegație a Arhiepiscopiei Alba Iulia, care va fi prezentă pe Aeroportul Internațional din Sibiu.

Potrivit sursei citate, conform îndrumărilor Cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pâinea binecuvântată, numită „paști”, va fi distribuită gratuit credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă (17-18 aprilie), între orele 11.00-15.00, în zona special amenajată în fața Catedralei arhiepiscopale.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2020 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

”Ținând seama de actualele măsuri de igienă și prevenție, fiecare credincios va primi o pungă ce va conține o pâine mică rotundă preambalată și o sticluță cu vin sigilată, sfințite în Joia Mare, după Dumnezeiasca Liturghie. În intervalul orar 11:00-13:00, au prioritate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei.

Pâinea binecuvântată, „paștile”, se consumă numai pe nemâncate, în întreaga Săptămână Luminată.

”Pentru evitarea aglomerării spațiului, recomandăm credincioșilor să țină seama și de faptul că la fiecare parohie din Alba Iulia și din întreaga Arhiepiscopie, „paștile” vor fi distribuite gratuit în același fel de către personalul deservent al bisericii care va purta mască și mănuși de protecție”, potrivit sursei citate.

O delegație a Arhiepiscopiei Alba Iuliei va fi prezentă pe Aeroportul Internațional din Sibiu de unde va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim și în Alba Iulia. În dimineața zilei de Paști, 19 aprilie, voluntarii Primăriei Municipiului Alba Iulia și ai parohiilor vor distribui Sfânta Lumină la casele credincioșilor care o solicită și care o așteaptă numai în fața locuinței, având în mână o candelă sau o lumânare.

În Săptămâna Sfintelor Pătimiri (13-18 aprilie) și în Săptămâna Luminată (19-25 aprilie), programul slujbelor de la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia se va desfășura după rânduielile bisericești specifice acestei perioade liturgice, fără participarea credincioșilor mireni, având în vedere prevederile impuse de starea de urgență.

Toate slujbele oficiate în această perioadă sunt transmise pe frecvențele Radio Reîntregirea (89,6 FM – Alba Iulia, 98,6FM – Târgu-Mureș, 97,3 FM – Zlatna) și live pe paginile oficiale de Facebook Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei și Radio Reîntregirea.

Programul liturgic al Catedralei arhiepiscopale

Luni, 13 aprilie

ora 7.00-8.00 – Ceasurile III, VI, IX şi Obedniţa

ora 8.00-9.30 – Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfinţite

ora 18.00-19.15 – Denie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax