Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Eurodyssee”, promovat în Republica Moldova: Județul Alba, invitat la întrunirea de lucru pe tematici europene a Uniunii Consiliilor Raionale de la Chișinău

Publicat

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman a participat miercuri, la Chișinău, la Adunarea Generală a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova – UCMR pentru a prezenta și promova Programul “Eurodyssee” în rândul raioanelor moldovene. Flori Roman este vicepreședinte al Programului “Eurodyssee”, responsabil de Europa de Sud-Est și Republica Moldova.

Întrunirea, desfășurată la Palatul Republicii, a fost una centrată pe tematicile europene. Au fost prezenți mai mulți oficiali moldoveni de rang guvernamental, membri ai parlamentului, ambasadori dar și europarlamentarii Monica Macovei și Petru Luhan.

„Am avut ocazia de a dialoga direct cu președinții raioanelor și de a le explica avantajele acestui program de mobilitate destinat tinerilor europeni, în cadrul unui panel ce ne-a fost special alocat la aceasta importantă întrunire. Consider că este o datorie de onoare pentru noi să-i sprijinim pe frații noștri de peste Prut, mai ales acum, în aceste zile agitate și mă bucur ca le putem oferi soluții palpabile pentru nevoile lor. Colaborarea dintre noi va continua, mai ales ca am identificat împreună cu domnul Ghenadie Cazacu, președintele UCMR, mai multe teme de cooperare”, a explicat Florin Roman.

Programul “Eurodyssee” este un program de schimb de tineri pentru efectuarea de stagii de practică, derulat intre mai multe regiuni europene, ce le permite tinerilor cu vârste cuprinse ]ntre 18 și 30 de ani, aflați în căutarea unui loc de muncă, să meargă într-o regiune dintr-o altă țară pentru a dobândi experiență profesională și a se perfecționa în utilizarea unei limbi străine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax