Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Programul județean de transport persoane, dezbătut de operatori și autorități publice. S-a lansat și portalul www.transportalba.ro

Publicat

YouTube video

Autoritățile județene au supus, luni, dezbaterii publice proiectul privind programul de transport județean de persoane prin curse regulate ce ar urma să fie implementat începând cu 1 mai 2013 și până în 30 iunie 2018. La consultare au participat și operatorii de transport care au ridicat probleme vizavi de conținutul regulamentului și caietului de sarcini ce va fi supus aprobării Consiliului Județean. 

Potrivit reprezentanților CJ Alba, programul județean de transport persoane va acoperi 90 de trasee structurate pe câte 20 de grupe de traseu, iar scopul creării acestuia este realizarea unui serviciu de transport modern care să asigure satisfacerea cu prioritate a nevoilor de deplasare ale populației. Principalul aspect adus în discuție de operatori a fost analizarea perspectivelor de întocmire a unor regulamente individualizate pe fiecare traseu, dată fiind particularitatea acestora. Reprezentantul „Man Tour „a explicat că, în opinia sa, un regulament cadru general nu se poate plia eficient pe caracteristicile individuale ale multidudinii de trasee. Tot acesta a reclamat faptul că în noul regulamanent nu sunt stipulate clar obligaţiile transportatorului.

Legalitatea regulamentului de transport, pusă la îndoială de cei prezenți la dezbatere

O altă problemă ridicată de reprezentatul firmei „Arieșul” a fost aceea a realizării unei analize privind fluxurile de transport în stabilirea grupelor de trasee, precum și capacitatea minimă de transport necesară. Nemulțumirile operatorilor au vizat și faptul că vor fi licitate grupe de trasee şi nu fiecare traseu în parte ca şi până acum, lucru ce ar dezavantaja firmele mici . Întrebările și intervențiile operatorilor au primit răspunsuri din partea reprezentanților CJ Alba.

Cei prezenți la dezbatere au pus sub semnul întrebării și legalitatea acestui regulament, despre care reprezentanții CJ Alba au precizat că a fost elaborat pe baza fostului regulament de transport județean din 2008 și care face obiectul mai multor dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată. Una dintre persoanele aflate în sală a atras atenția că actualul regulament ar putea să nu respecte legislația în vigoare, că ar fi nul și a cerut explicații celor abilitați. În răspuns la această sesizare, reprezentanții CJ Alba au cerut celor prezenți să se rezume la întrebări legate strict de prezentul regulament, dar au asigurat că în elaborarea acestuia s-au respectat în totalitate prevederile legale.

STP cere completarea caietului de sarcini

Regulamentul supus dezbaterii a fost adus la cunoștința operatorilor de transport și administrațiilor locale încă de la începutul anului, când aceștia au putut să transmită și propuneri vizavi de modul în care este structurat, respectiv introducerea sau scoaterea din grilă a unor trasee care se dovedesc ineficiente. O propunere interesantă a venit chiar din partea STP Alba, care cere CJ Alba completarea caietului de sarcini și a documentației tehnice cu noi articole. STP solicită  introducerea în caietul de sarcini a unui nou articol ce va stabili redevența ce va cădea în sarcina operatorului, reprezentată procentual în cuantum de cel puțin 0,1%, verificarea dotărilor și echipamentelor autobuzelor care vor asigura acest serviciu, necesitatea dotării acestora cu sistem de ticketing, gprs, sistem de transmitere date online.

Toate aceste solicitări vor fi analizate de reprezentanții CJ Alba, iar cei care le-au formulat vor primi răspuns în scris.

S-a lansat oficial portalul transportalba.ro

Tot luni, CJ Alba a lansat oficial și portalul www.transportalba.ro, o platformă online ce se dorește a fi un ghid informațional destinat atât pasagerilor, cât operatorilor de turism. Acesta va fi actualizat în timp real, atât cu informații privind orarul curselor județene, rute, stații de placare, dar și cu informații despre starea drumurilor, eventuale blocaje în trafic sau avertizări meteo. Portalul este deja funcțional, dar va fi updatat în continuare, ținându-se cont și de eventuale sugestii din partea călătorilor sau operatorilor de transport.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax