Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Litoral 2015”: Pe perioada verii, peste 800 de angajați MAI vor acționa în stațiunile de la Marea Neagră

Publicat

politie

Masina Politie MCV 1Peste 800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa, începând din această săptămână, în stațiunile de la Marea Neagră, în cadrul programului „Litoral 2015”, având ca principală misiune siguranța cetățeanului.

Începând cu luna iulie, în sprijinul forțelor MAI din județul Constanța vor fi detașați lunar polițiști de la alte unități teritoriale, din zonele de ordine publică, investigații criminale și criminalistică, iar în funcție de evoluția situației operative, dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice poate fi suplimentat.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis joi, Ministerul Afacerilor Interne va acționa într-un concept integrat, prin comasarea polițiștilor, jandarmilor, pompierilor sau polițiștilor de frontieră, în scopul realizării unui climat de ordine și siguranță publică în stațiunile de la Marea Neagră.

Menținerea ordinii și siguranței publice se realizează prin constituirea de patrule mixte, cu efective de poliție sprijinite de forțe ale Jandarmeriei Române și ale Poliției de Frontieră Române.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor acorda o atenție deosebită misiunilor de căutare și salvare a vieților omenești pe mare (misiuni de tip ‘search and rescue’), protecției obiectivelor aflate în zona de competență, respectării normelor privind ordinea și siguranța navigației în zona de competență”, se arată în comunicat.

La nivelul MAI, prin Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne vor fi monitorizate și coordonate principalele misiuni ale forțelor de ordine și siguranță publică de pe litoralul Mării Negre.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax