Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGRAMUL liturgic de la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. În prima zi de Paşte, de la ora 12.00 se va oficia A Doua Înviere

Publicat

slujba catedrala În Joia Mare, în toate bisericile ortodoxe se oficiază, Denia din Sfânta şi Marea Vineri, numită şi Denia celor 12 Evanghelii sau „Slujba Sfintelor şi Mântuitoarelor Pătimiri”.

Această sfântă slujbă are ca elemente specifice, citirea celor 12 Evanghelii ale patimilor şi scoaterea solemnă a Sfintei Cruci în mijlocul bisericii.

În această zi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, va oficia în Catedrala Reîntregirii, de la ora 18.00, Denia celor 12 Evanghelii.

Citește și MESAJE de PAŞTE 2015: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnului

Vineri este zi aliturgică în Biserica Ortodoxă. În această zi în care pomenim răstignirea Mântuitorului şi moartea Lui, în bisericile noastre se vor oficia slujbe speciale. Astfel, dimineaţa se vor oficia Ceasurile Împărăteşti, Obedniţa şi Vecernia specială. Seara se va oficia slujba Prohodului Domnului, în timpul căreia preoţii şi credincioşii vor înconjura bisericile de trei ori într-o procesiune cu Sfântul Epitaf. La Catedrala Arhiepiscopală din oraşul nostru, de la ora 18.00, Ierarhul nostru va oficia Denia Prohodului Domnului.

Sâmbătă, la miezul nopţii creştinii se adună în curtea Catedralei pentru a lua Lumina Sfântă şi să participe la tradiţionala Slujbă de Înviere, urmată de Sfânta Liturghie. Astfel în noaptea de Înviere de la ora 00.00, IPS Irineu va oficia Slujba Învierii, în Catedrala Reîntregirii, urmată de Sfânta Liturghie.

Duminică, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Sfintele Paşti, de la ora 12.00, IPS Irineu va oficia A Doua Înviere în Catedrala Arhiepiscopală.

Luni, a doua zi de Paşti, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, va săvârşi Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură în parohia “Înălţarea Domnului” din municipiul Târgu-Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax