Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Programul ”Masa caldă” 2022: Peste 2.300 de elevi din opt școli din Alba vor primi suport alimentar. LISTA aprobată de Guvern

Publicat

Opt unități din județul Alba vor organiza programul ”Masa caldă” în acest an școlar. Vor beneficia de această măsură peste 2.300 de elevi din județ. 

Ministerul Educației a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unităţi-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar. 

Potrivit ministerului, a fost dublat numărul de școli  (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțare prin PNRAS.

Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.

LISTA unităților de învățământ din ALBA – Program ”Masa caldă” 2022

  • Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă – 249 elevi
  • Școala Gimnazială „Avram Iancu” Unirea –  392 elevi
  • Școala Gimnazială „Simion Balint” Roșia Montană – 278
  • Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare” Cetatea De Baltă – 251 elevi
  • Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu Blaj-Tiur – 564 elevi
  • Școala Gimnazială Scărișoara – 171 elevi
  • Liceul Tehnologic Țara Moților Albac – 346 elevi
  • Școala Gimnazială Aron Cotruș Cergău Mare – 138 elevi

Vezi integral: Lista_300_scoli Masa_caldă 2022

”Practic, în fiecare județ a fost dublat numărul școlilor care vor beneficia. Având în vedere că, din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă. Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Inițiativa este menită să contribuie la reducerea abandonului școlar și ratei de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19, mai precizează ministerul.

Cadrul general de derulare în anul şcolar 2022 – 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanță de urgență în luna iunie a acestui an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax