Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Programul ”Masă sănătoasă în școli”: LISTA unităților din Alba care au fost incluse în proiectul de HG din 4 octombrie

Publicat

Programul ”Masă sănătoasă în școli”: Mai multe școli din Alba au fost incluse în programul național ”Masă sănătoasă”, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică în data de 4 octombrie 2024.

Pentru a asigura câte o masă pe zi pentru acești elevi, ME a propus suplimentarea sumei deja alocate în aprilie cu aproximativ 9,6 milioane de lei. 

Potrivit edupedu.ro la nivel național sunt peste 11.500 de elevi din 473 de școli care vor beneficia de Programul național „Masă sănătoasă”,  Măsura vine după ce aceste unități de învățământ au înregistrat creșteri ale numărului de elevi în anul 2024-2025.

Proiectul de HG va fi în consultare publică pentru următoarele 10 zile, ceea ce înseamnă că va mai dura până va fi publicat în Monitorul Oficial și implementat la nivelul unităților școlare.

Documentul complet poate fi consultat AICI

473 dintre cele 1.221 de școli care fac parte din Programul național „Masă sănătoasă” au înregistrat creșteri ale efectivelor de elevi în acest an școlar. Este vorba despre 11.566 de elevi pentru care Ministerul Educației a solicitat 9,596 de milioane de lei.

Această sumă va fi folosită pentru a le asigura celor 11.566 de elevi câte o masă pe zi la școală până la sfârșitul anului calendaristic 2024, conform documentelor

Programul Național ”Masă sănătoasă” 2024 – LISTA școli Alba

Pentru județul Alba sunt propuse să fie incluse în program alte 25 de noi unități. De alimente vor beneficia 507  elevi.

Programul ”Masă sănătoasă”. Condiții

Programul național ”Masă sănătoasă” constă în acordarea zilnică, cu titlu gratuit, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar.

Limita valorii zilnice este de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Aceasta cuprinde prețul suportului alimentar: prețul materiei prime și a serviciilor de preparare a produselor și cheltuielile de transport.

Programul național ”Masă sănătoasă” se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar.

Suportul alimentar nu se acordă pe perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege, ca zile nelucrătoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate