Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Programul „Mihail Kogălniceanu”. IMM-urile pot obţine finanţare de 125.000 de lei pentru dezvoltarea afacerilor

Publicat

Întreprinderile mici şi mijlocii au posibilitatea de a solicita finanţare în vederea desfăşurării activităţii, prin programul „Mihail Kogălniceanu pentru IMM-uri”. Este vorba despre un program multianual, desfăşurat în perioada 2011—2013, de încurajare şi de stimulare a dezvoltării IMM-urilor, ce constă în acordarea unei linii de credit, în valoare maximă de 125.000 lei/IMM/an, cu dobândă parţial subvenţionată şi, după caz, garantarea creditului de către stat.

Programul a fost aprobat de Guvern în 29 iunie şi reprezintă un mecanism prin care statul se implică şi sprijină direct IMM-urile, pe două componente: dezvoltarea şi susținerea investițiilor, crearea și menținerea locurilor de muncă. Scopul acestuia este de a crea un cadru favorabil pentru valorificarea posibilităţilor actuale de dezvoltare economică a României şi de stimulare a mediului de afaceri, prin înfiinţarea şi dezvoltarea de întreprinderi mici şi mijlocii şi prin îmbunătăţirea accesului acestora la finanţare.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr 60/2011, programul este conceput în „scopul reducerii numărului falimentelor în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii, cauzate de dificultăţile lor de a gestiona fluxurile de numerar pe timp de criză economică, prin suplinirea nevoilor acestora de lichiditate pe termen scurt în vederea desfăşurării activităţii, în vederea reducerii arieratelor sectorului intreprinderilor mici şi mijlocii de către stat. Considerând că situaţia economică este una excepţională, se impune luarea unor măsuri urgente, care să vizeze accesul intreprinderilor mici şi mijlocii la garantare şi creditare”.

Programul „Mihail Kogălniceanu” a fost adus în discuţie de senatorul Alexandru Pereş, care încurajează IMM-urile din judeţul Alba să profite de această şansă şi să nu dea cu piciorul celor 125.000 de lei pentru dezvoltarea afacerilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aron

    sâmbătă, 02.07.2011 at 09:11

    Unde trebuie sa ne adresam si sa depunem documentatiile pentru acest program.Multumiri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax