Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul pentru depistarea cancerului de col uterin, și în 2014. Spitalul din Alba Iulia a solicitat suplimentarea formularelor ce trebuie completate de paciente

Publicat

Programul naţional de screening pentru depistarea cancerului de col uterin va fi finanţat şi anul acesta de Ministerul Sănătăţii. Din datele centralizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în anul 2013 au fost testate peste 4000 de femei din întreg judeţul. În primele trimestre ale acestui an, adresabilitatea a scăzut în mare măsură, din lipsa formularelor.

Acest tipizat are trei părţi: primul trebuie completat de medicul de familie, care poate recomanda pacientelor participarea în program. Cu acest formular femeile trebuie să se adreseze centrelor de recoltare. Lamelele de testare sunt mai apoi analizate în Laboratorul de anatomie patologică al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde se determină eventualele probleme medicale.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Alba Iulia, medicii de familie din judeţul Alba mai au foarte puţine formulare care pot fi distribuite, dar s-a solicitat din partea unităţii regionale de management a acestui program, Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș, o estimare a necesarului pentru următoarele luni în judeţul Alba.

Programul național de screening pentru depistarea cancerului de col uterin se adresează tuturor femeilor cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, indiferent de statutul de asigurat al femeii, care nu au un diagnostic confirmat cu această afecțiune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax