Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Prima Casă”: Ministerul Finanţelor a aprobat 135 de milioane lei pentru bănci, pentru creşterea plafonului de garantare

Publicat

locuinte insiruite ANL Pentru băncile care participă la programul “Prima Casă”, Ministerul Finanţelor Publice a aprobat alocarea suplimentară a unei sume de 135,5 milioane lei. Banii sunt destinaţi creşterii plafonului general de garantare.

Prin această măsură va fi posibilă acordarea de garanţii în continuare pentru toate tipurile de locuinţe.

Ministerul Finanţelor Publice anunţă într-un comunicat că, până la sfârşitul lunii octombrie 2014, va iniţia o Hotărâre de Guvern în care va fi prevăzută suplimentarea plafonului cu valoarea necesară pentru acoperirea tuturor solicitărilor care vor fi înregistrate până la finalul anului 2014 în cadrul Programului Prima Casă.

Aceste acţiuni au în vedere buna funcţionare în continuare a Programului Prima Casă, atât până la finalul anului 2014, cât şi pe parcursul anilor viitori.

Programul „Prima Casă” a fost implementat începând cu a doua jumătate a anului 2009. Până în prezent, au fost acordate 123.922 de garanţii, din care circa 31% sunt destinate achiziţiei de imobile construite între anii 2008 – 2013. Valoarea medie a finanţărilor accesate în cadrul programului este de 38.210 euro.

Reamintim că Guvernul a hotărât în 7 octombrie ca programul „Prima Casă” să fie accesat şi de românii care locuiesc în străinătate şi doresc să cumpere sau să construiască o locuinţă în România. Plafonul garanţiilor acordate exclusiv pentru aceştia va fi de 25 milioane lei, până la finele acestui an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax