Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Programul „Prima Casă”, pe ultima sută de metri. Tinerii care vor un credit susţinut de stat pentru o locuinţă trebuie să se grăbească

Publicat

Programul „Prima Casă” s-a bucurat de succes, astfel că specialiştii prognozează că fondurile destinate acestuia vor fi epuizate în toamnă. Cum intervalul de timp necesar pentru identificarea locuinţei potrivite, verificarea, prelucrarea şi aprobarea documentaţiei de credit durează până la 90 de zile, luna mai ar fi cam ultima în care tinerii mai pot obţine o şansă pentru finanţare, în cazul în care doresc să obţină o locuinţă cu facilităţi financiare specifice acestui program.

Tinerii care doresc să achiziţioneze o locuinţă prin intermediul Programului „Prima Casă”, aflat în acest an la a patra etapă trebuie să ştie că perioada în care toate formalităţile vor fi finalizate este mai mare decât cea pentru un credit imobiliar obişnuit. După ce şi-au găsit „casa de vis” şi au norocul să o identifice mai repede de o lună, urmează obţinere creditului, ce poate dura până la 60 de zile, iar, după aprobarea acestuia de către bancă, mai sunt de prezentat alte acte (extrase de carte funciară și un certificat energetic). Abia atunci, dosarul complet se transmite către Fondul de Garantare pentru aprobare.

Potrivit unei analize realizate de Asociația Brokerilor Imobiliari, amintită de realitatea.net, sunt şanse mici ca programul guvernamental „Prima Casă” să fie prelungit şi ca statul să mai garanteze finanţarea, iar băncile participante au anunţat fie epuizarea plafonului, fie disponibilitatea unor fonduri limitate. Astfel, cei interesaţi ar avea o ultimă şansă în această perioadă să mai beneficieze de această oportunitate.

Reamintim că programul „Prima Casă” funcţionează din 2009, cu facilităţi ce ţin de avans minim de 5% din valoarea locuinţei, solicitat cumpărătorilor și garantarea creditului de către Guvern.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax