Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Programul prin care copiii primesc lapte, fructe și produse de panificație continuă încă 6 ani. Guvernul a aprobat ordonanța

De ce sunt sănătoase merele

Publicat

Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă continuarea programului prin care copii din sectorul preșcolar și elevii din școli primesc lapte, fructe și legume în timpul unei săptămâni.

Potrivit ordonanței, trebuie asigurată diversitatea produselor pentru elevi pentru ca programul să fie mai atractiv, iar autoritățile locale vor fi obligate să depună cereri de finanțare pentru a obține ajutorul de la UE, potrivit Edupedu.

De programul pentru școli vor beneficia circa 1,9 milioane de preşcolari şi elevi şi suma alocată este de aproximativ 17,5 milioane de euro.

Pentru România, repartizările orientative ale ajutoarelor din partea Uniunii, pe an şcolar, în perioada 1 august 2023-31 iulie 2029, potrivit Deciziei (UE) 2023/106 sunt:

  • pentru fructele şi legumele destinate şcolilor: 6.178.236  euro;
  • pentru laptele destinat şcolilor:11.303.390 euro.

Componenta produselor de panificaţie este susţinută numai din bugetul naţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax