Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul RABLA 2013: De joi se distribuie 3.000 de tichete noi pentru persoane fizice. Vezi repartizarea pentru judeţul Alba

Publicat

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va distribui încă 3.000 de tichete pentru persoane fizice, în cadrul Programului Rabla pe 2013, către colectorii validaţi în program, începând de joi, 14 noiembrie. În Alba, au fost repartizate 61 de tichete noi la 11 colectori (6 tichete pe colector), fiind luat în considerare un parc auto cu vechime mai mare de 10 ani de 64.615 autovehicule.

Repartizarea tichetelor valorice se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor. De asemenea, distribuirea acestora se face în mod egal între punctele de lucru aparţinând colectorilor validaţi din judeţul respectiv.

Proprietarul unui autovehicul uzat care vrea să obţină tichetul valoric de 6.500 de lei pentru casarea acestuia trebuie să se înscrie la un colector validat şi să obţină certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul în maxim 10 zile.

Cei care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul nou şi deţin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul/dealer-ul auto acceptat în program, până la data de 20 decembrie 2013. Nota de înscriere pentru achiziţionarea unui autovehicul nou de la un producător/ dealer validat este valabilă până la data de 23 decembrie 2013.

Persoanele fizice care doresc să participe în cadrul Programului Rabla 2013 pot accesa site-ul www.afm.ro, la secţiunea aferentă programului, unde pot consulta lista colectorilor validaţi, precum şi cea a producătorilor/dealerilor autorizaţi să participe în anul 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

În acest an, se utilizează un singur tichet valoric, de 6.500 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Tichetul este transferabil.

Totodată, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km sau achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Pot fi cumulate maxim două eco-bonusuri pentru o reducere suplimentară de 1.000 de lei.

În perioada 19 – 21 iunie 2013, Administraţia Fondului pentru Mediu a distribuit toate cele 17.000 de tichete alocate iniţial persoanelor fizice pentru 2013.

În ceea ce priveşte distribuţia celor 3.000 de tichete destinate firmelor şi instituţiilor publice, în perioada 10 iunie – 31 octombrie 2013, au fost depuse 1.451 cereri de finanţare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o sumă aprobată de 10.864.500 de lei.

Sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice este deschisă în prezent. Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 august 2013.

AICI poate fi consultată repartizarea tichetelor pe judeţe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax