Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Rabla” 2013: Prime de casare de 1.500 euro și reducere cu un singur tichet la achiziționarea unei mașini noi

Publicat

Programul „Rabla 2013” ar putea începe în luna martie, iar prima de casare ar putea crește de la 3.800 lei la 1.500 de euro. Acesta s-ar putea aplica mașinilor non-euro, Euro-1 și Euro-2, iar reducerea la achiziționarea unei mașini noi se va face în schimbul unui singur voucher, nu a trei, așa cum s-a întâmplat până acum, a anunțat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Primul ministru, Victor Ponta, declara în octombrie anul trecut că, în programul Rabla, „ar trebui să fie un singur tichet, iar această facilitate să fie pentru cel care îşi casează maşina, nu pentru cel care o tranzacţionează, pentru că este un fel de bursă ilegală a tichetelor, nereglementată şi neimpozitată”.

Programul „Rabla” permite proprietarilor cu maşini mai vechi de zece ani să ducă autovehiculul la casat și să primească în schimb o primă de 3.800 de lei sub formă de tichet valoric. Tichetul nu este nominal şi poate fi vândut şi folosit de către cumpărătorul acestuia pentru a obţine o reducere de 3.800 de lei la achiziţionarea unei maşini noi. O persoană fizică poate achiziţiona o maşină nouă folosind un număr de maximum trei tichete valorice.

În anul 2010, în România au fost casate prin Programul „Rabla” 186.854 de maşini și au fost cumpărate aproape 60.000 de maşini noi cu ajutorul bonurilor valorice, faţă de 32.327 de maşini scoase din uz prin ediţia 2009 a programului. În 2011, au fost scoase din uz 116.641 de maşini vechi şi au fost cumpărate aproximativ 40.000 de vehicule noi, potrivit datelor furnizate de Ministerul Mediului la sfârşitul fiecărui an.

Sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. RADU

    miercuri, 23.01.2013 at 21:30

    Am o intrebare cei 1500 de eruo se vor incasa doar daca iti cumperi o masina noua sau ii primesti in mana sau cont bancar pur si simplu? exemplu eu am o dacie din 1995 si e rea de tot dar tot mai pot cirula cu ea chiar daca e veche si nu am bani suficienti pentru a cumpara o maisina noua ce voi face cu dacia daca nu o pot da la programu rabla numai daca o sa fiu nevoit sa cumpar alta masina? Din nou formulez intrebarea se vor da bani in mana sau contul bancar al cetateanului sau pur si simplu stai cu dacia pana ai alti bani langa acel tichet care valoreaza 1500 euro si iti iei o masina noua?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax