Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul RABLA 2016: Peste 13.000 de persoane şi-au făcut rezervări, în mai puţin de o lună, în sistemul informatic

Publicat

masini parc auto În mai puţin de o lună de la startul programului “Rabla”, peste 13.100 de persoane şi-au făcut rezervări în sistemul informatic, pentru a beneficia de vouchere. În acest an, programul a început târziu şi se apropie repede de final.

“Rabla Clasic” 2016 a debutat în 14 iunie, pentru persoanele fizice. În program au fost aprobate 105 dosare ale dealerilor și producătorilor de mașini.

Programul „Rabla” din acest an este diferit față de cel de anul trecut. Autoritatea de mediu a împărțit programul în două componente. Una, care este similară cu ceea ce s-a întâmpalt până acum, se numește „Rabla Clasic”, prin care solicitanții beneficiază de o primă de casare pentru achiziţia unui autovehicul nou câtă vreme îl casează pe cel vechi.

A doua este „Rabla Plus”, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării celui vechi.

Pentru „Rabla Clasic”, prima de casare este de 6.500 de lei cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri. La „Rabla Plus” se mai acordă 5.000 de lei la achiziția unui automobil hibrid și 20.000 de lei la achiziția unuia complet electric.

Programul “Rabla” din acest an nu are un numar fix de locuri, acestea depinzând şi de câte ecobonusuri sunt utilizate.

Programul a început foarte târziu anul acesta, spre indignarea dealerilor auto şi a clienţilor, care voiau să-şi ia masini prin program. În ultimii 10 ani, “Rabla” a început cel mai repede în martie şi, de obicei, în aprilie. Ministerul a explicat întârzierea prin necesitatea elaborării şi aplicări “pachetului integrat” – “Rabla” clasic şi “Rabla plus”.

La 23 iunie, în program erau depuse 7.500 de aplicaţii în sistemul informatic, asta însemnând că persoanele fizice a depus cereri la dealeri pentru a participa în programul “Rabla”, spunea Istvan Jakab, directorul AFM.

Datele din piaţă au arătat că dealerii auto au putut să facă efectiv înscrieri în Programul “Rabla” până joi, 7 iulie, iar eventuale noi înscrieri vor mai fi posibile pe măsură ce se finanţează cererile deja înregistrate.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate