Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul Rabla la electrocasnice: până la 400 de lei de la stat, pentru înlocuirea frigiderului vechi, cu unul nou

Publicat

Românii ar putea primi vouchere cu valori între 200 şi 400 de lei, dacă decid să îşi înlocuiască un echipament electrocasnic vechi cu unul nou, cu consum redus de energie. Este vorba despre programul Rabla pentru electrocasnice, un proiect aflat la Ministerul Mediului. 

Valoarea voucherelor porneşte de la 200 de lei pentru pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++, creşte la 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++) sau pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++ şi poate ajunge la 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++, se arată într-un comunicat al ministerului citat.

În cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice şi aparate de aer condiţionat.

Suma finanţată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program (TVA inclus), iar diferenţa va fi suportată de către persoana fizică, din surse proprii.

„Este important de precizat că persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1” se arată în comunicatul ministerului.

Surse: agerpres.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. B. Marius

    miercuri, 26.09.2018 at 15:19

    mai bine le aruncam la gunoi ! ca e o vrajeala… iti iei un aparat de ex ce costa 500 si firma cere 800 in loc de 500 si casa vezi reducere 300 adica vrajeala !

    asa cum se face si pana acuma !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax