Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Programul „Rabla pentru tractoare”, aprobat. Sprijin de până la 20.000 de euro pentru micii fermieri. Ce spune ministrul Mediului

Publicat

Programul „Rabla pentru tractoare”. Guvernul finanțează, în premieră, programul „Rabla pentru tractoare”, prin Fondul pentru Mediu. În cadrul acestui program, micii fermieri pot să primească un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru achiziția unui tractor cu o valoare maximă de 55.000 de euro.

„Este o premieră pentru Ministerul Mediului. Am prevăzut în bugetul AFM-ului la începutul acestui an 500 de milioane de lei pentru aceste finanțări.

Ne propunem să venim în sprijinul micilor fermieri. Practic aceștia, în măsura în care vor casa un autoturism vechi, un autovehicul, un tractor sau orice alt mijloc de transport, vor beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro, pentru un tractor a cărui valoare nu trebuie să depășească 55.000 de euro”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, joi, la finalul ședinței de Guvern.

Programul „Rabla pentru tractoare”. Ghidul solicitantului va urma să fie finalizat în cel mult 30 de zile

Potrivit ministrului, ghidul solicitantului este în curs de elaborare la AFM, urmând să fie finalizat în cel mult 30 de zile.

„În prezent, la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu este în curs de elaborare Ghidul de finanțare, ghidul solicitantului.

De asemenea, urmează să concretizăm și schema de ajutor de stat pentru a ne asigura că în cel mult 30 de zile vom avea acest ghid gata pentru a fi pus la dispoziția potențialilor beneficiari”, a explicat Mircea Fechet.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că mecanismul va fi unul „cu minim de birocrație”.

De asemenea, potrivit acestuia, prin acest program este susținută și producția internă de tractoare.

În România se produc tractoare care pot fi achiziționate prin schema de ajutor de stat

Potrivit ministrului Mediului, în țara noastră există producători pentru echipamentele ce pot fi achiziționate prin programul „Rabla pentru tractoare”.

„Mă bucur că în România există producători pentru astfel de echipamente. Pentru că de foarte multe ori, banii cu care finanțam din bugetul Fondului pentru Mediu achiziția de autovehicule noi și mai puțin poluante ajugeau să plece în afara României, ajungeau fie în China, fie în alte țări, de multe ori nici măcar în UE.

Ori speranța că mare parte din acești bani vor ajunge la producătorii români, cred eu că e un lucru care să ne încurajeze și în viitor să continuăm acest proiect pilot și să îl facem să putem să îl finanțăm în fiecare an”, a mai declarat Mircea Fechet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax