Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul “Small Business Support”, finanţat de BERD în România pentru consultanţă în afaceri destinată IMM-urilor continuă cinci ani

Publicat

IMM Programul “Small Business Support”, care facilitează contactul între întreprinderile mici și mijlocii și serviciile de consultanță în afaceri, prin consultanți locali sau experți internaționali, va continua să fie aplicat în România pentru următorii cinci ani, cu finanțarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Guvernul a aprobat miercuri  semnarea unui Memorandum în acest sens între Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri din România și BERD.

Programul “Small Business Support” are scopul să sprijine dezvoltarea a 500 de IMM-uri din România și să contribuie la crearea de noi locuri de muncă.

De asemenea, își propune să contribuie la dezvoltarea capacității instituționale a acestora prin transfer de cunoștințe, metode și instrumente, precum și prin valorificarea relațiilor cu instituțiilor financiare partenere și alți finanțatori din România care să ofere sprijin pe termen lung sectorului IMM-uri.

Pe lângă finanțarea capitalului, BERD ajută la dezvoltarea antreprenoriatului, facilitând accesul IMM-urilor la servicii de consultanță profesionale, menite să ofere instrumentele necesare pentru a se dezvolta. Small Business Support facilitează contactul între Întreprinderile Mici și Mijlocii și serviciile de consultanță în afaceri, prin consultanți locali sau experți internaționali.

Programul se derulează în România din 1993, este finanțat de donatori, iar până în prezent a primit peste 9 milioane de euro pentru sprijinirea activităților din România. Finanțarea activităților s-a făcut de către Austria, Uniunea Europeană, Canada, Luxemburg, Japonia, Marea Britanie.

Peste 100 de consultanți locali au fost instruiți să ofere asistență în afaceri, peste 350 de antreprenori locali au fost instruiți în aptitudini antreprenoriale de bază. Asociația Consultanților în Management din România, membru al asociațiilor internaționale care promovează standarde de consultanță în management, a primit sprijin pentru a-și dezvolta capacitatea instituțională.

sursa: comunicat de presă Guvern

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax