Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul START 2016: Noile afaceri pot obține până la 26.000 de euro de la stat. Vezi proiectul de procedură și grila de evaluare


Publicat

baniDirecția pentru IMM a lansat luni, în dezbatere publică, varianta de lucru a procedurii de implementare a noului Program START 2016 precum și grila de evaluare electronică propusă. Astfel, pentru investiții, firmele mici și mijlocii aflate la început de drum vor putea lua un ajutor nerambursabil de până la 120.000 de lei (26.000 de euro) de la Guvern.

Programul pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare – START, va funcționa și în anul 2016. Bugetul schemei de minimis este în acest an de 17 milioane de lei, Guvernul estimând că vor exista un număr de minim 141 de beneficiari.

În cadrul programului, un IMM poate accesa maximum 120.000 de lei (aproximativ 26.000 de euro), reprezentând cel mult 90% din investiția totală pe care trebuie să o realizeze în program. Antreprenorul va trebui să vină el cu restul de minimum 10% din investiție. Astfel, la un ajutor nerambursabil maxim, cu intensitatea cea mai mare, antreprenorul beneficiar va trebui să vină cu 13.300 de lei (aproximativ 2.900 de euro), pentru ca valoarea totală a investiției să ajungă la 133.300 de lei.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanțare și completarea planului de afaceri în vederea obținerii finanțării se vor face on-line pe site-ul Direcției Politici Antreprenoriale, printr-o aplicație care va fi disponibilă în ziua demarării programului.

Finanțarea nerambursabilă START 2016 poate fi accesată de microintreprinderile și intreprinderi mici și mijlocii (care au maximum 249 de angajați și realizează o cifră de afaceri anuală netă de pâna la 50 milioane euro sau dețin active totale de până la 43 milioane euro, echivalent în lei).

Aceste firme trebuie să îndeplinească cumulativ o serie întreaga de condiții, printre care să aibă capital social integral privat; să nu fi beneficiat de alocații financiare nerambursabile în cadrul programului în anii anteriori și nu au asociați, acționari sau administratori care dețin sau au deținut calitatea de asociați/ acționari/ administratori în cadrul altor societăți beneficiare de alocații financiare nerambursabile în cadrul programului în anii anteriori. Asociații, acționarii sau administratorii care dețin mai multe societăți nu pot aplica în cadrul prezentului program decât cu o singură societate.

Totodată, firmele trebuie să aibă cel mult 2 ani de la înregistrare la Registrul Comertului la data deschiderii aplicației electronice de înscriere a planului de afaceri și să nu aibă datorii la bugetul general consolidat și la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât și pentru toate punctele de lucru. Solicitanții care au datorii eșalonate nu sunt eligibili pentru a accesa Programul.

Startup-urile beneficiare pot investi ajutorul nerambursabil de la Guvern în diverse mijloace de producție sau servicii, cum ar fi: echipamente tehnologice, mașini, utilaje și instalații de lucru, inclusiv software-ul aferent, aparate și instalații de măsură, control, reglare, cititoare pentru cod de bare, cântare electronice, aparate de marcat electronice fiscale, autoutilitare, brevete de invenție, mărci de produse și servicii (francize, etichetare ecologică, licențe), software pentru comerțul on-line, ehipamente IT tehnică de calcul.

De asemenea, banii pot fi investiți și în achiziționarea de spații de lucru, spații de producție și spatii pentru prestări servicii și comerț, mobilier, birotică, sisteme de protecție a valorilor umane și materiale,  instalații/ echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum și sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităților pentru care a solicitat finanțare sau instalații de încălzire sau climatizare aferente spatiului de comerț, producție sau servicii.

Potrivit grilei de evaluare a planurilor de afaceri pentru programul START 2016, profilul ideal al unei firme câștigătoare ar arăta aproximativ astfel:

– Activează în producție (industrie prelucrătoare) sau programare IT

– Investește în mijloace fixe peste 60% din valoarea cheltuielilor pentru care cere banii de la stat

– Angajează cel puțin 4 salariați, din care 2 absolvenți sau șomeri începând cu anul 2014

– Investește în echipamente IT sau de de tehnică de calcul peste 60% din banii ceruți pentru investiții

– Firma reinvestește anual cel puțin 50% din valoarea profitului pe o perioada de 3 ani începând cu anul următor acordării ajtorului nerambursabil

– Valoarea proiectului sau de investiții este mai mare de 175.000 lei fără TVA.

Descarcă de aici proiectul de Procedură START 2016.

Descarcă de aici proiectul de grila de evaluare START 2016.

sursa: hotnews.ro, aippimm.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate