Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Programul ”Usturoiul”: fermierii români pot obține subvenții de 3000 de euro pe hectar. Data limită pentru depunerea cererilor

Publicat

Fermierii români pot primi subvenții de 3000 de euro pe hectarul cultivat cu usturoi. În acest an, valoarea bugetului pentru programul de stat a crescut la 22,2 milioane lei, de la 15 anterior.

Schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 147/2022.

Potrivit acesteia, valoarea sprijinului este de 3.000 de euro / cultură / hectar/ beneficiar.

Banii se acordă pentru producţiile valorificate în perioada 1 iunie – 21 decembrie. Producţia minimă necesară trebuie să fie de 3 kilograme de usturoi pentru 10 metri pătraţi.

Data limită pentru depunerea cererilor este 15 mai.

Fermierii spun că însămânțarea, întreținerea și recoltarea unui hectar îi costă 2400 de euro, așa că statul le oferă mai mult decât au nevoie, potrivit stirileprotv.ro.

Astfel, dacă au o producție de 5,7 tone de usturoi de pe un hectar, de exemplu, care se vinde cu 15 lei kg, profitul este de 85.500 de lei pe hectar.

Agricultorii preconizează că, din 15 mai, vom putea consuma usturoi verde, iar după 15 iunie, pe cel uscat.

Usturoiul din soiurile românești poate rezista până în primăvara următoare, dacă este depozitat corespunzător.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 26.03.2022 at 14:44

    Extraordinar ! Nemaipomenit !! Nemaiauzit !!! Si Nemaivazut !!!! Prin GRIJA Guvernului General Nicolae MA-Ciuca, USL DOI, Poporul nostru NU va Avea Grija Alimentatiei !!!!! Va Putea sa Manance, in FIECARE ZI, Paine Scumpita, Prajita, UNSAcu Ulei de Floarea soarelui, cu MUJDEI De Usturoi SUBVENTIONAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De Rasul Viermilor Intestinali, care se vor elimina, Datorita ai-lui ( Usturoiului ) Ingerat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax