Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul YouthBank continuă și în anul școlar 2012-2013. Un grup de 12 liceeni doresc să se implice în viaţa comunităţii

Publicat

Programul YouthBank, dedicat liceenilor care doresc să se implice în viaţa comunităţii, continuă și în anul școlar 2012-2013. Lansarea oficială a acestuia, din care fac parte anul acesta 12 elevi, a avut loc marți, 6 noiembrie, iar de la eveniment nu au lipsit susținătorii YouthBank, printre care se numără purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al UAB, Diana Câmpan și directorul Casei de Cultură a Studenților, Gheorghe Berghian și, bineînțeles ,inițiatorul proiectului și directorul Fundației Comunitare Alba, Dorin Sava.

Cel de-al patrulea an de YouthBank a fost lansat marți la Casa de Cultură a Studenților. Din programul de anul acesta fac parte 12 tineri, membri mai vechi sau abia intrați în program, dornici să se implic în viața comunității.

Cei mai noi membri, 7 la număr, au avut de trecut peste patru etape înainte de a intra în YouthBank. Aceștia au avut de redactat o scrisoare din care să-și exprime dorința de a intra în program, au luat parte la un training după care la un interviu. Ultimul hop peste care au avut de trecut a reprezentat o probă practică în care tinerii au avut de muncit individual, dar și în echipă.

Pentru noul an de YouthBank, cei 12 tineri și-au stabilit un program concret și bine gândit. În prima parte a anului aceștia se vor ocupa de strângere de fonduri, iar pentru acesta vor organiza diferite activități (concursuri de karaoke, licitație de origami confecționate de ei, vânzări de felicitări sau calendare, de asemenea concepute de ei). Tot pentru strângere de fonduri și pentru a ajuta copiii nevoiași, membrii YouthBank vor organiza „Fabrica de Bucurie”, un eveniment la care toți cetățenii sunt așteptați să doneze câte o jucărie care va ajunge la unul dintre copii nevoiași.

Următoarea etapă pe care echipa YouthBank o are în plan este cea de pregătire. Elevii vor participa la un training, vor aplica chestionare și le vor interpreta și bineînțeles vor participa la tabăra națională de vară unde vor putea schimba păreri și impresii cu membrii YouthBank și celelalte 10 județe în care există acest proiect.

Cei prezenți la evenimentul de lansare YouthBank au ținut să îi felicite pe elevi și să le ureze succes pe viitor.

YouthBank a fost desemnat „Cel mai bun proiect educaţional al anului” în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2010, în anul 2011 a primit premiul doi la categoria „Proiecte pentru tineret” la Gala Societăţii Civile, iar, în anul 2012, la aceeași gală, programul a primit premiul trei la categoria „Comportament civic și participare publică”.

Programul YouthBank este coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare și este dedicat liceenilor. Programul încurajează implicarea tinerilor în viaţa comunităţii şi asumarea unor roluri active în sprijinirea semenilor. Prin implicarea directă a tinerilor în acţiuni comunitare, ei câştigă încredere în propriile forţe, dobândesc abilităţi de comunicare, negociere, administrare financiară şi de conducere.

Alba Iulia este unul din cele 11 oraşe din România în care acest program se derulează în acest an școlar, alături de Bucureşti, Baraolt, Cluj-Napoca, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara și Tîrgu-Mureș. În cei trei ani de program au fost finanţate 26 de proiecte depuse de elevi ai liceelor din Alba Iulia, valoarea totală a finanţărilor acordate fiind de peste 42.000 lei.

Pentru anul 2011-2012 valoarea totală a finanțărilor a fost de 16.900 de lei, bani cu care elevii au dezvoltat proiecte precum Info Desk, revista pentru orientare profesională a liceenilor, înființarea unei trupe de teatru, concurs de filme de scurt metraj, concurs de ecologie și de turism, acțiune educativă pentru copii satele izolate, „Rămâi student la UAB „, dar și multe altele.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Golani PDL-isti

    miercuri, 07.11.2012 at 02:13

    Auzi ca implicare in viata comunitatii! Minciuni! Niste smecheri care au gaurit oamenii de bani si un ***** pe nume Dorin Sava care **** **** prin niste elevi de liceu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax